Lördag 10/5-14 Körkurs

På Lördag så var det första dagen av körkursen. Deltagarna kom runt 09.30 och fixade i ordning med sina hästar och la fram skacklar och draglinor på banan.

Första gruppen som körde på förmiddagen var Linda med Anton, Pernilla med Avecc, Lena med Bea och en prickig ponny som hette Ludvig med ägare Linda.S. Pernilla var tvugen att gå ifrån lite tidigare och därför fick jag inga bilder på henne och Avecc. 

Men allt gick lugnt och fint, och alla hästarna drog och skacklar och linor på slutet. Sen så gick dem upp en sväng i skogen och körde mellan träden, men då var jag inne och dushade Bianca den lortige. 

Sen på eftermiddagen, så var det dags för Helen och Juvel, Linda och Bianca, Pernilla och Meg och en till jättefin tinker som jag inte visste namnen på. 
I denna gruppen blev det lite mkt energi i början. Juvel var på tårna och bubblade av energi så han fick små utbrott som taggade upp de andra hästarna. En av dem var tinkern som kom lös en kort stund. Men hon sprang bara en långsida och sen stannade hon och fångades in. Han som ägde henne fick dock leda henne en stund efteråt så hon lugnade ner sig igen.

Eftersom Juvel var den som taggade upp de andra hästarna så satte de draglinor på honom direkt, han har haft det innan och Helen har tömkört honom mycket. Så när han fick på sig draglinor och fick jobba lite så lugnade han sig direkt. Han drog till och med den tunga släden efter ett litet tag. Bianca som aldrig hade haft en sele på sig innan skötte sig jättebra. Hon drog linor och hade släpan och skacklar brevid sig på slutet. Meg tyckte inte riktigt om knotten men drog den tunga släden efter Juvel hade gjort det och sen fick hon gå in i stallet så hon slapp knotten. Tinkern lugnade ner sig igen och på slutet drog även hon en släpa och draglinor!

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0