Bilder 2











Bilder från igår











Torsdag

Hejsan!
Torsdag var det ju igår men när jag kom hem var jag allderles för trött för att skriva något.
Men igår var det tre grupper, första gruppen med Nelli, Ellen A och Alva. Dem vet jag inte riktigt vad de gjorde men det gick nog bra i alla fall. Sen var det en grupp med 4 st i som har inte har ridit så länge. Alla dem red barkacka och tränade lite ridvägar och balans. Sist var det jag, Izabella och Corre som red. Jag och Izabella var oxå barbacka men Corre hade sadel så hon skulle sitta kvar på Ninja, för sist hon red ramlade hon av och fick hjärnskakning. Inte för att Ninja gjorde något utan Ninja stannade när dem galloperade för dem hamnade i obalans o då forsatte Corre framåt.
Men igår då så red vi lite skänkelvikningar och jag gjorde lite galoppfattningar på Miranda i slutet. Annars höll vi oss till skritt och trav nu när dem får såna styltor av snön.



//Matilda

Onsdags gruppen

Idag så var det ridning för onsdags gruppen. Rida barbacka är alltid roligt :)
Med frusna fingrar och tår men med ett leende på läpparna återvände vi till stallet :) 

/ Ellen

Tisdag

Vi hade lektion igår. Vi trände på tömkörning. Det var lite klurit och shettisarna var på väldigt bra humör! ;-)

Lektionen


Nu har vi tränat inför uppvisningen i vår :) Med en pigg och glad Smilla så var det väldigt roligt och att alla komihåg banan ! Håll utkik efter datumen på bloggen eller hemsidan ;)  
/ Ellen 

Mirakel<3



Nils och Smilla



Ridlekis 25/1

Hejsan!
 
Som ni säkert läs har vi värvat två storstallisar till som kommer hjälpa till att hålla bloggen uppdaterad nu, vilket vi tycker är superbra. 
Headern ska ändras inom kort så att alla storstallisar som bloggar är med på bild. Och nu när vi är 6 st som bloggar (Matilda, Corre, Isabella, Linn, Ellen och Alexandra) så får vi ju börja skriva vårt namn längst ner så ni läsare kan hålla koll, annars bir det lätt väldigt rörigt. 

Tänkte skriva ett inlägg senare om vad storstallis, ministallis och hjälpis innebär, och då även presentera vilka det är som är det. 

Men nu till det jag sulle skriva om från första början, gårdagens ridlekis.
Varannan lördag är det ju ridlekis och igår så fick 2 av grupperna tolka (åka pulka efter häst) och de andra två rida barbacka. Dem fick tolka efter Smilla, Osborn, Miramis och Pontus. Barnen åkte i pulka eller tefat efter och stallisarna tömkörde ponnysarna. Alla tyckte det var superroligt och ponnysarna var pigga och glada. Stallisarna sprang sig högröda och varma, dem som frös var dem som stog stilla. Barnen höll sig oxå varma för att dem fick hålla fast sig i repet bakom så att dem ska glida med efter. 
Tog ganska många bilder och filmade äver litegrann, ska lägga upp filmen snart och här kommer lite bilder.











 


















//Matilda
 

Presentation av Alexandra

Hej!
Jag heter Alexandra och har ridit på stall liori i 2 år. Mina favorithästar är Maja och Jusette. Jag blev storstallis vintern 2013.
Jag har en katt och en hamster och en bror som är 16 år gammal.

Presentation av Ellen


Hej jag heter Ellen och jag har ridit här på stallliori i snart fem år och blev storstallis i höstas. Min favorit häst är Smilla och jag önskar att jag alldrig växer ur henne ! Jag har två två syskon som också rider på stallliori :) Jag har en kanin, en  hamster och tre katter, den yngsta katten som heter Gustav har vi köpt av Linda på stallliori :D

En bild

Snö!!

Idag var det snö på morgonen och under skoldagen snöade det änu mer så det var ca:15 cm snö på eftermiddan. Vi har junlängtat efter snön nu men det började inte perfect...
Det blev kram snö så när första gruppen skulle rida så fick de gå tillbaka till stallet och ha teori föratt det blev farligt höha styltor. Andra gruppen hadde teori med temat Göra i ordning hästen. 
 
 

Ridskolestart!

Hej Corre här det har varit en väldigt fullspekad vecka med endel nya grupper och andra ändringar bland lektionerna. Vi har varit lite dåliga på blogg fronten men dett tycker jag vi skall ändra på ;) Här kommer iallafall en sumering av veckan som varit. 
Måndag: Jag, Alexandra och Izabella gjorde stallet så att hästarna fick komma in tidigare för vi hadde dåligt väder. Jag och Izabella passade på att taigen en av våra igenridningar och hadde teori med körselarnas olika delar. Den ordinarie ridande gruppen på måndagar hadde teori med sittsen.
Tisdag: Alexandras grupp red lektion och sedan vuxen gruppen. (Vet inte så mycket eftersomm jag inte var där)
Onsdag: Då hadde vi många återbud så det var totalt 5 barn på hella onsdan. Men det var ju roligt endå.
Torsdag: Somvanligt när jag och Izabella ska ha våra lektioner så är det dåligt väder så vi hadde teori där vi börgade på hur man räknar foderstater. De två lektionerna innan var ute och red men det var på med ordentliga kläder om man inte ville bli blöt.
Fredag: Jag åkte till Rotviks gård för att titta på Lida när hon red Mirakel inför tränare. Efter träningen så åkte vi tillbacka till stallet och gjorde i ordning för att ta in hästarna i tid.
Lördag: Det var ju jämn vecka så det betyder RIDLEKIS! Det gick super bra hella dan med alla grupper det blev uteritt för alla grupper utom den sista somm är special grupp som rider ett vanligt pass fast bara varanan lördag som var på banan.
Söndag: Inget specielt.

Prova på ridning Dag 2

Det var bara en prova på grupp i dag och det var Jag (Corre), Izabella, Tove och mini stallisen Ellen A som var i stallet i dag. Jag och Izabella passade på att ta igen en av våra ridlektioner. Det blev barbacka dressyr pass och vi fick båda en bra känsla. Jag på Ninja och Izabella på Beatrice.

Prova på ridning Dag1

Idag var det prova på ridning och det var två grupper som börgade kl 10 och 12 med nybörjare i den första gruppen och mer erfarna i den andra. Efter prova på ridningen gjorde jag, Izabella, Clara och Tove stallet. Stig och Berit hälsar.

Nyår!!

Gott nytt 2014!!

Detta året kommer 3 haflinger fölisar komma till världen och vi ska låta er följa med på resan!
RSS 2.0