Onsdags Gruppen

DETTA ÄR ETT INLÄGG SOM HAR HAMNAT I UTKAST, DET SKULLE VART PUBLICERAT FÖRRA ONSDAGEN.


Idag red nästan alla själva, det är ju toppen :)
Och under lektionen så sattes bokstäverna upp :)
Änklare att hitta vägarna istället för att säga "till tredje stolpen åt höger"
 
//Ellen









Göteborg Horse Show

På söndag drar vi ner ett gäng på ca 20 pers skulle jag tro, till GBG HS. Vi ska gå på showen på förmiddagen och shoppa loss på mässan på eftermiddagen och så länge vi orkar gå där. Hoppas på att man kan få fina saker till ännu lägre priser än vad de är satta för. För dem flesta utställarna/företagen vill ju inte ha med sig produkter hem så då kan man pruta ner lite till ;)
Jag vet inte om jag ska köpa något speciellt men något roligt hittar man ju alltid ;)

Det kommer hända lite grejer i stallet nu oxå den kommande månaden, en ponny/häst ska flytta ut och en ponny/häst ska flytta in. Det kommer bli kanonbra och ni får veta mer sedan när det närmar sig och allt är 100% klart.

Stall Lioris fina gård, med fantastiska sommarhagar. Nära till allt!


//Matilda

Effektiv dag!!

Hej!!
Jag slutade skolan tidigt idag så tog 12 färjan till Linda.
Linda har ju vart sängliggande med sin luftstrupe inflammation, men fortarande vart tvungen och ta hand om djuren ju.
Lektionerna har varit inställda förutom ridlekis i lördags som Johanna var snäll och var stand in ridfröken.
Så idag hjälpte jag henne och motionerat 8 hästar.
Vår hovisAnna var oxå här en stund hon fyller år idag så hon fick tårta och så fixade hon manikyr på några ponnysar. Hon verkade småpojkarna så när dem var klara släppte vi dem i paddocken så dem kunde rulla sit och busa av sig. Hagarna är inte så mycket att springa i nu när det är så blött... Men dem tyckte de var gött att få motionera sig en kortis, och när dem var nöjda kom de till oss så gick vi tillbaka till stallet.
Då fixade jag och Anna Mirakel och Ninja och red i paddocken över lite bommar. Mirakel har inte haft bommar sedan vi hoppade sist på sensommaren så han gjorde lite roliga skutt i början, men sen gick det fint. Ninja var oxå jättefin och gallopperade på som bara den. Hon kan ha lite svårt med galoppen annars men det märktes inte idag.


knashäst!










Sedan åkte Anna till en kund och Linda som kollat när vi red gick in för o vila lite. Då fixade jag klart stallet och sedan kom Hanna som skulle rida Carla. Men innan så tog vi en liten gofika med kaffe för att pigga upp oss. Eller jag behövde ny energi i alla fall.
Jag tog Miranda och så red vi en stund i paddockn, Carla var fin och avslappnad och Miranda var oxå fin största delen av passet.

Hannas mamma och pappa (och säkert någon mer) har fixat en jättebra "mellanvägg" inne i sadelkammaren så nu ska det väl ämtligen bli ordning på den oxå. Helena grejade lite där inne och satte upp tränshängare på mellanväggen, vi har oxå fått igång täckestvättmaskinen så nu kan vi bli av med vårt tvättberg.

När Hanna åkt hem tog vi in alla hästar och fixade i ordning Acce. Jag skulle rida på honom oxå för han måste mitioneras i tränas inför hingstvisningen 12e April i skara.
Första gången jag red hingst på rikigt (red en hingst i turkiet men de visste jag inte om förens efteråt) och det gick bra. Han testade mig lite på samma sätt som han gjorde med Linda men det slutade han med när jag sa till han. Jag joggade mest runt han så han skulle röra på sig och det gick bra, han är helt fantastisk att rida och på slutet fick ma en helt otrolig känsla när han slappnar av mer. Han har sjukt fina och goa gångarter och man kan inte annat än o älska honom.




Han är STOOOR!! Jag är 176 och han ser fortarande stor ut med mig på... ;) ♥




Så nu var detta allt för mig, skrivit på mobilen och orkar inte läsa o rätta eventuella stavfel...
Sov gott //Matilda

Ridlekis

Idag så höll Johanna i lektionerna eftersom Linda fortfarande är sjuk. Det var ganska många barn som inte kom denna veckan eftersom vi har lov här. Men det blev en väldigt lyckad dag ute i regnet. 

Sjukstuga

Hej,
jag är förkyld och har inte vart hos Linda sedan kursen.
och min kurs gick bra. Jag tror att Hanna, Tilda och Alex var nöjda. Vi fick i alla fall snygga ponnysar efteråt.
Linda har fått någon inflammation i luftstrupen. Hon trodde de var lunginflammation men det var det inte sån tur var.

här kommer lite bilder från kursen








//Matilda

Torsdag









/Izabella

Knäpphäst

Måste berätta om en greje som hände i söndags kväll efter Linda hade ridid Acce.

Mirakel är en rätt speciell ponny, han är så sockersöt och feminin och ibland kan han vara jätte envis. I sommras när Mrianda kom hem från Lysekil så fick hon gå med Mirakel, Minus och Carla. Miranda är en häst som brukar lära dem flesta valacker att betäcka genom att trycka upp arslet framför dem. Men när hon gjorde så på Mirakel blev han rätt och gick o gömde sig bakom sin mamma Minus. Det berättar rätt mycket om att han är så feminin och det är så gulligt. Men nu när Acce bor bredvid honom är Acce Mirres största idol. Hingstar rullar ju rätt mycket för att det ska lukta "dem" och nu har Mirre sett det så han härmar Acce. Det började i lördags på kvällen Acce rullade sig 3 ggr eller nått och när han var klar så rullade sig Mirre 3 ggr också...

Sen i söndags kväll då så rullade sig Acce massa gånger efter Linda ridit. Vi stog och kollade på och sen börjar Mirre också att rulla sig....
Det ser så sjukt kul ut och sen helt plötsligt så har Mirre lyckats rulla fast... Klumpeduns nr1.

Vi öppnar boxdörren och då har han båda bakfötterna mot väggen och han ligger och tittar på oss som att "ee det lixom hände en grej, kan ni hjälpa mig..." Han försökte komma upp genom att vifta bed frambenen utan att lyckas och då lägger han sig bara platt på sidan som att han "jag döööööööööööööör"
hahah
Linda gick in i boxen och tog ett grimskaft för att dra men orkade inte flytta han en centimeter. Jag bara frågar vad jag ska göra, båda är lite halvstressade och Mirre bara ligger helt stilla och verkar tänka "ni får lösa detta för jag sitter fast" jag går oxå in bakom han så drar Linda i grimsaftet nellan benen och runt halsen och jag tar tag i halen och drar. Då lyckas vi flytta han så han kommer loss med bakbenen och kan ställa sig upp, och när han är på benen så blev han rädd och backade längst bak i boxen. Då bara vi skrattade åt han och klappade på han så han kände sig trygg igen. Sen tog vi ut han och ledde han lite på gårdsplanen så han inte skulle ha spänt sig och få kolik senare eller nått.

En sån hjälplös häst asså. Men det var tur att han var så lugn ändå och lät oss dra i han utan att han viftade runt. Det hade gjort det hela mycket svårare men jag tror oxå han hade lyckats komma loss själv då, om han hade tryckt med bakbenen hade han kunnat flytta sig själv och komma upp.

Så nu får vi väl hoppas att han lärt sig något att man inte ska härma stora pojkar som har koll på hur dem rullar....


 

Installerad

Hej!
Matilda här

Det blev lite uppehåll från bloggandet och nu kommer förklaringen.

Hemresan gick bra och inga incidenter hände, vi stannade en gång för att tanka. Acilliano stog jättesnällt när vi tankade men var överlag lite irriterad och arg när vi körde. Då och då påminde han genom att stampa i golvet att han fortafrande inte ville åka släp, men det var inget mer än det. Det kan man i och för sig förstå eftersom han har åkt väldigt mycket trailer den senaste månaden, först importerad ifrån Tyskland till Ida och sen hämtade vi hem han ti
Vi var hemma på gården 04.30 och då lastade vi av han, han gick snällt och fint av trailern och in i boxen. Självklart skulle ju han visa att han var här, men Mirakel som fick bli boxgranne pep mer än vad Acce gjorde. 
Vi tog sedan och packade ur det viktigaste och gick sedan in, vi la oss kl 05,15 och var tvugna att gå upp 07.00 för vi skulle in till ICA Maxi och köpa frukost till en kurs som skulle vara på Lindas jobb. 

Vid 12 tog Linda ut Acce i rundkorallen för att han skulle få jogga av sig lite, han var lite stressig och rätt pigg i början när hon longerade han men efter ett tag lugnade han ner sig så hon kunde leda han och han gick bakom Linda med sänkt huvud och slappt grimskaft (ingen kedja)

Sen vid 2 så åkte jag hem för min bror har fyllt 20 så vi skulle ha lite fest för honom. Jag var med i början när vi käkade mat och semlor men vid 19 så var jag så trött så jag somnade, och vakande igen vid 20.30. Då kollade jag på det som var kvar av Melodifestivalen och sen gick jag och la mig igen. 
 Jag hade glömt min mobiltelefon hos Linda när jag stressade till bussen så på morgonen tog jag bussen till henne igen och då stängslade vi en hage till shettisarna och satte tråd på rundkorallen som är Acce ska stå i. Jag och Tove red även ut en liten sväng med Ninja och Maja, en mysig tur i regnet. Sedan på em åkte Tove, Agnes och Johanna hem, och på kvällen red Linda Acce lite. Bara jogging för att känna på honom, och Linda sa att han är som en dröm att rida. Han skötte sig fint, han testade Linda lite genom att trycka åt sidan när han var uppe nära grinden men gav sig när han kände att det inte var lönt och göra så. 

Igår i det fina vädret red hon på Acce till stranden, han hade tydligen vart lite skraj så hon fick leda honom när han skulle gå på stranden i början men sedan gick det fint. 

Idag ska jag nog ta en buss lite senare ikväll till Linda, för imorgon ska jag hålla i en "förbereda häst för tävling" kurs. Jag ska visa lite hur man rycker, klipper flätar och fixar till en häst för tävling och utställning. 

Acilliano är helt klart den snyggaste, finaste och gosigaste hingst jag träffat!





 
Vi ska ha Acilliano fram till bruksprovet 12 April, där ska Linda rida bruksprov på honom och Liz. Steinfries 435/T, som är den andra hingsten Ida hämtade hem från Tyskland. Sedan ska Acilliano och Liz. Steinfries 435/T stå för att betäcka hos Ida. 
Är det någon som vill åka och kolla på bruksprovet i Skara 12 April så kan vi nog fixa samåkning.


//Matilda

Mot alla odds

Ja när man åker på roadtrip med Linda kan och Pernilla man ju räkna med både de ena och det andra som kan gå fel, går fel.

Efter x antal felkörningar så lämnade vi av Moltas, och så blev vi bjudna på supergod middag.

Sedan körde Linda en mil åt fel håll och bilen var på väg att få slut på bensin, mitt i krisen kommer det en OK Q8 tapp och så ska vi tanka.... första pumpen fungerar inte, andra pumpen vi stannar på så betalar Pernilla på fel sida och Linda får köra runt igen. Transporten låg lite nära och Linda backar för att inte hamna för nära refugen när hon är helt säker på att hon backat tillräckligt, så kör hon framåt utan att kolla och däcket åker rakt på refugen och det blir punka...... Ingen domkraft har vi men
tur var att det är en boogie transport, så vi tankade bilen o körde till Ida.

Äntligen framme så bjöd dem på kaffe och smörgås sedan rullade vi till stallet där Idas pappa Helmut byter däck och vi lastar sedan på Aciliano.
Nu är vi i rullning hemåt och FORTSÄTTNING FÖLJER.....


I rullning

Nu är vi i rullning mot Molheda med 800kg ardennerhingst i släpet, breäknar med att vara framme om ca 4 timmar.












//Matilda

Äventyr

Hejsan, Matilda här!
Jag har varit inaktiv här på bloggen senaste veckan, men får åter iger skylla på skolan. Jag går ju andra året på gymnaiset och det är tufft. Men nu är det ju lov så då kommer bloggningen vara på topp. 

Den ska fotas nya bilder under lovet och vi kommer ha lite olika aktiviteter som kommer upp snart. 

Men idag så ska jag, Linda och Pernilla ge oss ut på äventyr, vi ska åka söder ut, och på vägen lämnar vi av Pernillas ardennerhingst Moltas som ska tränas inför hingstvisning. Efter det fortsätter vi söder ut och jag avslöjar inget mer ännu. Men ni kommer få uppdateringar under tiden. 

//Matilda

Lördag / Måndag

I lördags så var det ridlekis som vanligt på jämmna veckor. De blev fokus på ballans och styrövningar.
I går så var det inga vanliga lektioner för Linda var sjuk men jag åkte dit för att pyssla med Ninja och hjälpa till i stallet. Jag pysslade om Ninja och sen fick hon öva på att vara inne ensam. När stallet var klart så tog jag in Anton också. Han tyckte att det var mysigt att bli borstad men framför allt att bli kliad bakom ena örat. //Corre

Torsdags lektion

Kommer ett snabbinlägg om torsdagens lektion, vi hade inga mobiler med oss ut för de var regn hela kvällen. Men de var tre grupper, var av sista grupper red jag (Matilda), Corre, Isabella och Eva som är Lindas inneboende. Jag red Mirakel och han har blivit så sjukt mycket finare och stadigare efter vila och träningar för Marianne. Han gjorde fina bakdelsvändningar och fina galoppfattningar, han kändes som en helt annan ponny jämfört med i somras. Maja var en liten busig ponny och gjorde inte helt som Isabella ville, men det fixade Isabella superbra och hon fick som hon ville men vi kommer oxå ha tårtkalas nästa vecka :) Corre o Ninja tog sin första galopp sedan hon åkte av och det gick super, Miranda var hetsig som vanligt men Eva kämpade på bra. Hon hade inte ridit lektion på flera år, vi testade oxå ett fullcheek bett på Miranda och det trivdes hon superbra på. :)

Imorgon är det ridlekis, ca 20 barn ska rida så vi kommer få fullt upp. Ponnysarna älskar att gå på ridlekis och det brukar vara glada och något tröttare barn som åker hem. :)

//Matilda

Onsdag

Idag var det två lektioner, en som red ut och en som var på banan. Första gruppen hade Fideli, Minus och Smilla. Dom red ut i skogen.
Andra gruppen red på banan och använde Maja, Smilla, Carla, Fideli och Pontus.
Det var en liten kort version av denna dag.

/Alexandra

Måndag lektion

Idag så fick vi rida en mindre genom gång av vår uppvisning eftersom vi kände oss klara men det vi redan hade :) man får ju inte ha för mycket av allt ;)
Och resten av lektionen trava vi och skritta runt banan och så fick Linda kratas bort alla is kakorna under hästarnas hovar :D

/ Ellen

Lördag 1/ 2-14

Idag så var vi i stallet och hjälpte Linda men lite allt möjligt och som belöning för vårt hårda slit fick vi fixa till Fortuna, Beatrice, Jussete och Carla :) 

/ Ellen










RSS 2.0