BIlder

Idag kom jag till Linda vid ca 17. Då höll de på och tränadade igenom ett kadriljprogram som ska vara på söndag, sen tog vi ut småponnysarna och lät dem köra lite ponnygalopp men Osborn ville vara bråka så vi lät dem vara på banan sen så de fick klippa kanterna från gräs så det ser snyggt ut på söndag. 

Sen började stortvätten av hästar! Jag hann duscha Carla, Fideli, Maja, Smilla, Isafold, Miramis, Pontus och Osborn idag!!!!! Alla var riktiga lortgrisar men nu är dem rena och fina. Imorgon ska jag ta mig an resten..... Eller i alla fall alla haflinger som just nu har svarta manar och svansar.. 
Jag ska också ta kort på alla hästar när dem är rena och fixade för att få lite nya, fräsha och fina bilder till vår nya hemsida som är under uppbyggnad. 

Här kommer lite bilder från idag. Det är tre nya hästar med på bild Corinn och Grace som Linda hämtade hem igår och dem äger vi. Sen har vi lånat hem en shettis som ska gå ponnyridning i sommar som heter Nalle. Han har vart på Stall Liori tidigare men då när han reds in. :)


Miramis kör ponnygalopp


Vår nya låneponny Nalle


Osborn


Pontus


Corinn


Grace


Grace


Latina


Latina


Grace


Nu orkar jag inte skriva mer men hoppas detta blir bra :)
//Matilda
 

Tillbaka till vardagen

Hej!
Nu är jag hemma från stockholm igen, det blev inget pris för mitt UF företag på SM men jag är så sjukt nöjd endå! Att bara ta sig dit var ju hur stort som helst! Jag har bland annat träffat Prins Daniel, Ingvar Kamprad, Annie Lööf och Ida Backlund. 

Men åter till vardagen nu då. Just nu är två fina flingor påväg hem till gården från Ida. Linda och Corre åkte ner dit igår för att hämta dem och är nu påväg hem. 

 

Sneak Peak

Imorgon åker jag till stockholm ochh kommer hem på onsdag men jag ska se om jag får ork under kvällen eller så skriver jag bättre om hästpraden en annan dag :) lägger upp några bilder i alla fall.
 

Ridlektion

Blogg.se är inte min bästa vän nu, det publicerar inte det jag vill.....

Hade skrivit ett inlägg men poff så var det borta

I alla fall så orkar jag inte skriva lika mycket nu då men, jag fick äntligen med mig min kamera till stallet så nya bilder är fotade och hoppas ni inte tycker det blir för mycket bilder ;)

 Ridlektionen igår gick bra för både mig och Isabella. Miranda var på ett lite piggare humör men jag lyckades få till det hyfsat på slutet i alla fall. Måste verkligen fixa till min sits, den är hemsk!!! 

Hafsten har fixat lampor åt oss i hovslagar/dush spiltan och håller på att bygga toalett+sadelkammare+kök i ett utrymme längst upp i stallet. Sadelkammaren kommer dock inte bli vår men vi har ju kvar den andra. 

Här kommer bilderna, ni får kommentera om jag ska skriva om nått lite mer och om ni undrar något :)
 

Fler bilder från helgen




Hon var lite svårflörtad att få in i trailern men gick snällt på när vi backade den mot stallet. Dessa haflinger ska ha det på sitt sätt för att blir nöjda ;)
 
 
 
 
 

Fredag-Lördag

Hej, hann inte med att blogga igår om helgen hade för mycket att göra med plugg inför matte nationella 3c som är på onsdag... Jippie.....

Men i fredags så, jag vad gjorde jag då.... Tog moppen till Linda och glömde kameran hemma :( Men jag red ut med praosarna en sväng på ca 1 timme på Ninja och Elly och Amanda hade Minus och Maja. Vi red till stranden på hafstenberget och sen tillbaka. Det var superfint väder och vindstilla så vi red i vattnet ganska mycket. Sen så åkte vi till gamla gården och hämtade sista rockarden som stog kvar där. 
På vägen hem beställde vi pizza på Strandkanten det är en sommaröppen restaurang på Hafsten SweCamp Resort, och den pizzan slank ner illa kvickt och båda mådde lite halvilla efter det... Men jag drog upp Linda ur soffan och så tog vi och red lite på Bea och Jusette i hagen. Det var första gången efter fölningen och jag tänkte att jag skulle ta snälla Jusette och så fick Linda ta Bea som har lite egna åsikter. Men båda var så sjukt pigga och så började hästarna i hagarna brevid springa och då bockade både Bea och Jusette lite. Men det blev ingen avramling i alla fall och fölisara tyckte väl det var lite konstigt att vi satt på deras mammor, men det var mest roligt att tugga på deras träns....

Sen på Lördag var det ridlekis och alla grupper red barbacka och hade styrövningar. Jag, Corre och Isabella fick för första gången slippa leda samtidigt och de yngre stallisarna klarade det finfint själva!!! :) Så när de ledde första lektionen hann vi göra klart hela stallet med stor-mockning att banta ner bäddarna något. Snart ska ju allt tömmas ut, tvättas och eventuellt målas om. 

Efter ridlekiset tog vi trailern och hämtade Latina, jag har förresten övningskört med trailer, när vi hämtade rockarden på fredagen och när vi körde till för att hämta Latina. På hemvägen med Latina i trailern så fick Linda köra. 
Sen när vi var hemma fick hon bekanta sig med Ninja och jag tror nog de är riktigt bra vänner nu, Latina och Ninja går i en bantarhage, för Latina var go och rund men kommer nog snart bli fin i kroppen med lite mat och motion.


Här kommer helkassa mobilbilder från helgen som ni får stå ut med när jag glömde kameran hemma :P



Badade Maja också i nått specialshampo eftersom hon kliar sig så illa när det är en massa knott och flugor.



Lägger upp fler bilder i ett annat inlägg :)

//Matilda
 

Bloggar imorgon

då får ni veta vad för roligt vi hittat på denna helgen!

Lioris Wici Wictory

Praoelever

Denna vecka har Linda hjälp av två praoelever. Elly och Amanda heter dem. Så igår så red dem upp hästara till betet och ledde på lektionerna, fixade vattenbaljor i hagarna och inne och mockade. Sen fick de avsluta dagen med attt släppa Anton och Bianca på banan.

 
 

Dressyrträningen 23/5-14

Ja som jag sa igår så var det det bästa träningen någonsin! I alla fall kände jag så och jag tror nog Corre tyckte det med. 


Jag hade Miranda och Corre hade Ninja. Som vanligt altså. Vi började skritta fram själva och jag tränade att Miranda skulle lyssna på mina halvhalter med magen. Det brukar hon inte göra så jag prövade göra på lite olika sätt tills jag fick en effekt. Då tvärnitade hon så fort jag spände in magen och klämde lite med bäckenet!

Vi skrittade nog ca 15 minuter innan Linda kom och då började vi värma i trav. Eftersom Miranda var så mjuk och lugn från början så fanns ju det kvar i traven och jag kunde vända över och göra volter med ett jämnt stöd i handen. Ibland blev hon till och med lite loj så jag fick väcka henne. Det beror nog mycket på att de nu går på sommarbete och sover ute på nätterna! :D Jag e glad så länge hon inte hetsar iväg för ingenting. 

Sen i galoppen så var hon oxå  jättefin, Corre fick till Ninja riktigt bra också. De galloperade lugnt på volt, och det kunde man INTE tro förra sommaren när jag började hos Linda. Då var det mest "utrym banan Corre och Ninja ska galoppera en raksträcka och ingen vet var Ninja svänger!" Hahah

Men nu går Ninja riktigt fint på hackamore och de ska testa Novabett på henne snart också. Man får ju inte tävla på Hackamore i dressyr, det kanske man inte får göra på novabett heller men jag har för mig att reglerna har ändrats för Novabett. 

Men sen galopp i andra varvet fick jag en ännu bättre fattning men lite sämre galopp. Miranda är ju svagare i höger varv och me jag fick jobba lite mer och då blev hon riktigt fin där med.
 Ninja har också lite svårare för höger, men de fick rätt galopp från början och Ninja rusade lite men det fångade Corre upp superbra så de fick en fin galopp där med. 

Sen gick vi över till skänkelvikning på halva långsidorna och sen rida rakt och öka pyttelite resten av långsidan. Här var Miranda omöjligt ännu finare! :D:D:D:D Lite protester från henne i skänkelvikning undan höger men sen vi rakriktning blev det jättebra!!! Jag kollade inte så mycket på Corre men antog att det gick bra för henne med, för hon var väldigt nöjd efteråt. 

Sen gjorde vi en sista övning, Corre gjorde skänkelvikning från A och C ut mot spåret och jag flyttade ut från spåret till medellinjen och sen en halvvolt tillbaka. Det blir som en volt tillbaka åt fel håll och med skänkelvikning, och det är min absoluta favoritövning för det går alltid så bra när jag gör den!

Detta sista gjorde vi bara i ca 5 minuter och sen skrittade vi av och utvärderade passet med varandra och snackade tillbaka om förra sommaren.
Nu är jag supertaggad på att träna, träna och tävla i sommmar! Kanske till och med blir en dressyrtävling, men det får vi se på :P

NI GLÖMMER VÄL INTE ATT ANMÄLA ER TILL RIDLÄGRENA I SOMMAR HOS OSS!
Information om lägrena hittar ni här: http://stalliori.blogg.se/2014/may/ridlager-2014.html

Ni får stå ut med att det är dåliga mobilbilder, men det är i alla fall något :D 
Jag ska klura ut hur jag laddar ner filmer från messenger så kan jag lägga upp det sen oxå på när jag gör skänkelvikning och galoppen!
 

Snabbis uppdatering

Kan ju bara berätta att jag och Corre hade det mest fantastiska ridpasset någonsin idag!!! 

Skriver mer om det när Linda skickat hennes mobilbilder från det och klockan inte är halv tolv :PPppP

 

Betessläpp

Hej bloggisen!

Ny dag och då ska det uppdateras igen. Det är så kul att se så fort jag har skrivit inlägg på bloggen så skjuter statistiken iväg. Jag hade ju gärna velat hålla den uppe men det är svårt när jag inte vet vad jag ska blogga om. 

Det vet jag inte nu heller för jag åkte ju hem i Lördags, men såg på HovisAnnas instagram att Miranda, Bella, Minus och Carla har släppts på sommarbetet! Det är en superfin hage med en stor äng att beta på och sen massa träd på en egen del, och kuperad terräng med berg och så. Det är ju mycket roligare för dem än de andra hagarna som i och försig har massa gräs men det är bara platt gräsmark och inget kuperat med träd. 

 

Lördag 10/5-14 Körkurs

På Lördag så var det första dagen av körkursen. Deltagarna kom runt 09.30 och fixade i ordning med sina hästar och la fram skacklar och draglinor på banan.

Första gruppen som körde på förmiddagen var Linda med Anton, Pernilla med Avecc, Lena med Bea och en prickig ponny som hette Ludvig med ägare Linda.S. Pernilla var tvugen att gå ifrån lite tidigare och därför fick jag inga bilder på henne och Avecc. 

Men allt gick lugnt och fint, och alla hästarna drog och skacklar och linor på slutet. Sen så gick dem upp en sväng i skogen och körde mellan träden, men då var jag inne och dushade Bianca den lortige. 

Sen på eftermiddagen, så var det dags för Helen och Juvel, Linda och Bianca, Pernilla och Meg och en till jättefin tinker som jag inte visste namnen på. 
I denna gruppen blev det lite mkt energi i början. Juvel var på tårna och bubblade av energi så han fick små utbrott som taggade upp de andra hästarna. En av dem var tinkern som kom lös en kort stund. Men hon sprang bara en långsida och sen stannade hon och fångades in. Han som ägde henne fick dock leda henne en stund efteråt så hon lugnade ner sig igen.

Eftersom Juvel var den som taggade upp de andra hästarna så satte de draglinor på honom direkt, han har haft det innan och Helen har tömkört honom mycket. Så när han fick på sig draglinor och fick jobba lite så lugnade han sig direkt. Han drog till och med den tunga släden efter ett litet tag. Bianca som aldrig hade haft en sele på sig innan skötte sig jättebra. Hon drog linor och hade släpan och skacklar brevid sig på slutet. Meg tyckte inte riktigt om knotten men drog den tunga släden efter Juvel hade gjort det och sen fick hon gå in i stallet så hon slapp knotten. Tinkern lugnade ner sig igen och på slutet drog även hon en släpa och draglinor!

 

Fredag 9/5-14

I fredags efter skolan så hämtade jag först ut mitt körkort på Coop i Lysekil, och sen tog jag bilen till Linda. Det gick bra att köra och det känns så konstigt att köra själv, men det är lätt i alla fall för pappas bil har automatlåda.

Sen när jag var framme så åt vi och fixade stallet. Fölen fick komma ut oxå på em när det var fint väder. När vi släppte ut dem så stannade jag och tog lite kort på dem, för jag ska skicka några bilder till Hästmagazinet! 
Synd är bara att jag ahr tappat bort mitt nikon minneskort och där på fanns massa fölbilder på alla fölen, men nu har jag ju bara på Waldemar och Walle för Wictor är ju hos Ida. Och det andra minneskortet jag har är bara på 2 GB och det räcker bara för ca 200 bilder... 

Så därför tog vi bilen in till Torp och elgiganten för att köpa ett nytt minneskort. Så nu har jag det, ett på 16 GB och det räcker lite längre ;) Men jag får ju inte tillbaka de andra bilderna för det :(

Men när vi vart på Elgiganten så gick vi till IKEA och fikade (försen födelsedagsfika från Linda) och där fick Linda en rabattkupong på en kaffetermos, så vi gick och köpte den sen hittade vi även lite 3 kronors diskborstar och 3 kronos småhanddukar så det kunde vi ju inte låta bli att köpa. Det är ju sånna saker som är bra att ha och går åt som smör.

Vi var oxå tvugna att handla lite kaffe till körkursen som var dagen efter, och sen körde vi till Orust och provred Latina, ett haflingersto som vi nog ska låna över sommaren. 

Efter  det så åkte vi raka vägen hem och tog in fölisarna och Bianca, Anton, Ninja, Fideli, Smilla och Maja. De andra fick sova ute i det fina vädret men hagen som de stog i var lite för blöt tyckte vi, så de fick sova inne. Sen skulle ju Anton och Bianca gå körkursen dagen efter så det var bra att de fick sova inne. 

När vi var klara med allt var kl typ 11 så vi gick in, fixade lite käk och sen la vi oss. :D


Latina
 
 

Fortuna och Wictor

Fortuna och Wictor körde Linda ner till Ida i lördags efter ridlekis, för att Fortuna ska betäckas igen med Liz Steinfries och förhoppningsvis få ett fint föl nästa år. 

Resan gick bra och de var framme ganska sent, men Maja mötte upp dem när de kom fram. Fortuna har inte blivit betäckt ännu för hon har inte brunstat. Corinn däremot är nog färdigbetäckt och ska ultraljudas innan vi hämtar hem henne så vi är helt säkra. 

Sen har vi eventuellt en till häst på g, men mer om det senare när allt är klart!

 

Latina

Snart kommer denna godingen till oss och stannar över sommaren! :)


8/5-14

Bilderna

 

Torsdag 1 Maj

Det var lektioner som vanligt idag och de fick önska vad de helst ville göra. Första gruppen ville rida på banan. De hoppade även. Andra gruppen ville också rida på banan men de hoppade inte. De red själva och det var byte av hästar i andra gruppen denna veckan så det var nog lite annorlunda för några. På min och Isabellas lektion så ville jag rida dressyrpass. Det tyckte jag var väldigt nödvändigt. Det blev som vanligt ett väldigt jobbigt pass men efter åt så kändes det väldigt bra. Jag blev mycket mer medveten om hur min fot är vinklad. (Mina tår går utåt i stället för framåt.) Med nu insåg jag att det bara är att börja rida med mer vikt på utsidan av foten också så kommer det att lösa sig. Hoppas alla hade en bra valborg ;) //Corre
Det är lite bilder från när jag och Isabella monterade den nya skottkärran och fölisarna som tog paus i höt när vi hämtade hästarna.

RIDLÄGER 2014!!

Säsongen är äntligen på intågande och så också våra populära ridläger. Som tidigare år bjuder våra läger på härliga dagar på ”hästiga” aktiviteter och gemenskap!

Ridlägrena anpassas efter erfarenhet och ålder som jag senare delar i olika ridgrupper. Under lägret får man prova på att rida olika hästar och vi rider både på banan och i skogen. Möjlighet att ta med egen häst utan extra kostnad finns! Man tar med sig egen matsäck,kyl, frys och micro finns. Ta med fickpengar till glass och liknade för besök på Hafsten Swecamp Resort. Klädsel som passar för vädret men som är SÄKRA i stallet, man får tex inte rida i tofflor eller linne (om ni är osäkra på klädsel, fråga gärna). Badkläder och extra kläder är bra att ha när vi inte är i stallet. Diplom delas ut till samtliga deltagare! Vid anmälan betalar man in 500 kr av ridlägeravgiften i anmälningsavgift för att vara anmäld. När man gjort det får man en bekräftelse på sin anmälan och mer information skickat till sig via mail, och man betalar då resterande den av ridlägeravgiften. Bg. 372-8706. Anmälan är bindande. Vid återbud senast 2 veckor innan lägret så betalas ridlägeravgiften tillbaka, dock inte anmälningsavgiften! För senare återbud återbetalas avgift endast mot läkarintyg. Om du saknar, tycker att lägren inte passar eller har något annat önskemål, kontakta mig gärna! Anmälan sker till Linda. Telefon 0736-710739, mail [email protected]

Uppgifter vid anmälan
1. Namn
2.Ålder
3. Kontaktuppgifter samt telefon nr till anhörig under lägret
4. Ridvana
5. Önskat läger

V 26 Datum: 23-25/6 ”Halvdagsläger” Tid: 08:00-12:30
Ridvana: Man ska kunna rida utan ledare i minst skritt och trav. Grupper delas upp efter erfarenhet. Enstaka dagar, eller fler dagar. Två ridpass, varav ett på ridbana och en uteritt. Paus för medtagen fika.
Pris per dag: Ordinare elev : 800 kr Övriga : 1100 kr Från 8 år till vuxen

V 27 Datum: 30/6 Miniläger Tid: 10:00-12:30
Ridvana: Ingen direkt ridvana krävs men man bör ha provat på ridning. Anpassat för de yngsta ryttare (från ridlekis) Vi gör gemensamt iording hästarna och sedan blir det uteritt, med paus på vägen, medtag fika. Från 1,5 år upp till 6 år!
Pris: Ordinarie elev: 350 kr Övriga: 500 kr

V 27 Datum: 1-2/7 ”2 Dagarsläger steg 2” Tid: 14:00-20:00
Ridvana: Man ska kunna rida utan ledare i skritt, trav och galopp. Två ridpass och ett teoripass/dag. Varierad ridning på ridbana och i skogen. 7-15 år
Pris: Ordinarie elev: 1700kr Övriga: 2000 kr

V 27 Datum: 3-4/7 Tid: 8:30-13:30 ”2 Dagarsläger steg 1”
Ridvana: Man kan rida delvis utan ledare i skritt och trav. Två ridpass och ett teoripass/dag . Varierad ridning på ridbana och i skogen. 6-13 år
Pris: Ordinarie elev: 1600kr Övriga: 1900 kr

V 28 Datum:7-8 /7 Tid: 09:00-15:30 ”2 Dagarsläger steg 1”
Ridvana: Man kan rida delvis utan ledare i skritt och trav. Två ridpass och ett teoripass/dag . Varierad ridning på ridbana och i skogen. 6-13 år
Pris: Ordinarie elev: 1800kr Övriga: 2100 kr

V 28 Datum: 9-11/7 ”3 Dagarsläger steg 2” Tid: 09:00-16:00
Ridvana: Man ska kunna rida utan ledare i skritt, trav och galopp. Två ridpass och ett teoripass/dag. Varierad ridning på ridbana och i skogen. 7-15 år
Pris: Ordinarie elev: 2400 kr Övriga: 2700 kr

V 29 Datum: 14-16/7 ”3 Dagarsläger steg 2” Tid: 09:00-16:00
Ridvana: Man ska kunna rida utan ledare i skritt, trav och galopp. Två ridpass och ett teoripass/dag. Varierad ridning på ridbana och i skogen. 7-15 år
Pris: Ordinarie elev: 2400 kr Övriga: 2700 kr

V 29 Datum:17-18 /7 Tid: 09:00-15:30 ”2 Dagarsläger steg 1”
Ridvana: Man kan rida delvis utan ledare i skritt och trav. Två ridpass och ett teoripass/dag . Varierad ridning på ridbana och i skogen. 6-13 år
Pris: Ordinarie elev: 1800kr Övriga: 2100 kr

V 30 Datum: 21-22 /7 Tid: 09:00-15:30 ”2 Dagarsläger steg 1”
Ridvana: Man kan rida delvis utan ledare i skritt och trav. Två ridpass och ett teoripass/dag . Varierad ridning på ridbana och i skogen. 6-13 år
Pris: Ordinarie elev: 1800kr Övriga: 2100 kr

V30 Datum: 23-25/7 ”3 Dagarsläger steg 2” Tid: 09:00-16:00
Ridvana: Man ska kunna rida utan ledare i skritt, trav och galopp. Två ridpass och ett teoripass/dag. Varierad ridning på ridbana och i skogen. 7-15 år
Pris: Ordinarie elev: 2400 kr Övriga: 2700 kr

V 31 Datum: 27/7-1/8 Tid: 8:00-20:00 ”Träningsläger!”
Ridvana: Mycket god ridvana. Passar ryttaren som tränar mot tävling. Gärna på egen häst! Två ridpass och ett teoripass/dag. Långritt. Fystränig för ryttaren. Varierad ridning på ridbana och i skogen. 11-19 år
Pris: Ordinarie elev: 3300kr Övriga: 3600 kr


HOPPAS VI SES I SOMMAR!!