Snabbvisit i stallet

Idag var jag på torp för att möta upp en person som vi har köpt en greenguard och sen kollade jag efter studentklänning. 
När jag sedan rullade hemåt och först mot Linda för att lämna greenguarden så blev jag medbjuden på en uteritt och det tackar man ju inte nej till. Så Jag på Miranda, Linda på Sally, Alexandra på Jusette och Tilda på Maja red ut en kort sväng och sedan avslutade jag i paddocken med Miranda för att känna lite på henne. Köpte ett nytt bett på hööks också när jag var på torp, ett tredelat bett med D-ringar och en kopparrulle i mitten. Tror Miranda gillade det litegrann, i alla fall att variera med.

Jag tog även lite uppställningsbilder på Sally när jag var i stallet, ska bli kul att se skillnad senare när hon har kommit igång och börjat muskla sig, hon ska få sig ett bad någondag som de flesta andra hästar också behöver nu efter vintern med lera och skit. Hon är en riktig snygging! Ska ta bättre bilder med min kamera sen, dessa är tagna med min mobilkamera men duger i alla fall. 


//Matilda
 

Samonya "Sally"

Igår satt Linda upp på Sally och kände på henne hur hon är. Hon har ju fått en dag att landa här hos oss, Linda red inte så länge och Sally var väldigt snäll och stadig att rida. En häst som vi tror kommer passa oss perfekt. 


//Matilda
 

Säg hej till Samonya

Igår åkte Linda i sällskap med Maria Barnardo upp till Örebro för att hämta en ny ponny. Samonya är en Haflinger och kallas för "Sally" och är 7år.

e.Alpenstein liz. 150/T
u.Sabrini 18080/T
ue.Nabucco 1514

Vi har henne på foder en period framöver och vi tror det kommer bli jättebra. Hon ska vara supersnäll och älska att bli ompysslad. 
Vi känner henne ju inte ännu så jag ska inte skriva förmycket. Här är några bilder på Sally i alla fall, så sjukt söt är hon!



//Matilda

Tjuvkik tillökning

Kolla vad som är påväg hem till oss!


//Matilda

Dagen idag

Idag vaknade jag hemma hos Linda för jag och Izabella passade gården över natten. 

Vi började med att e hästarna frukost och sen oss själva. Sedan red vi ut med Maja och Fortuna, när vi kom tillbaka så var Alva i stallet och då fick hon följa med på en till uteritt. Alva hade Fideli, Bella hade Ninja och jag hade Miranda som äntligen är frisk från sin hovböld. 

Det var två riktigt mysiga uteritter på ca 1h var. Solen sken och det var varmt. Sedan har vi fixat och gjort stallet. Hästarna fick lunch vid 14 som vanligt och sen åkte jag hem. 



Dagens Starstruck "Stampe" idag fyller han 3 veckor, vår lilla fining


//Matilda
 

Torsdagslektion 23/4

Lektionerna hölls även idag ute på fältet. Jag hade Fortuna eftersom Miranda har haft en hovböld men hon är bra nu, dock har hon ju vilat i över två veckor så Linda red ut henne en sväng, och det ska jag göra idag också om jag hinner. Sen imorgon får hon jogga på banan. 

Jag hade med min kamera som Linda fick fota med, blev en hel del bra bilder. Det var en jättebra lektion Izabella hade Ninja och det gick väldigt bra för henne med. Pernilla hade med sin Meg, och de hade aldrig hoppat innan, man ska ju inte göra det med stora tunga hästar för då kommer de garanterat gå sönder. Men dessa låga stockarna gick fint, Meg tyckte det var lite konstigt att hon var tvungen och lyfta så mycket på hovarna. Men såg glad ut och jag tror till och med att hon busade lite i galoppen. 




Varför hoppa normalt när man kan hoppa på sitt eget sätt :P


//Matilda
 

Sneak peak

Nu ska jag sova, de var en riktigt bra lektion idag men får skriva om den imorgon. Linda tog kort med min kamera så de kommer bilder också.  Här är en liten förhands kik 



//Matilda 

Se upp för Linda spam

Linda spamar mig just nu hela dagarna med dåliga mobilbilder bara för att hennes minne på telefonen är fullt och hon vill att jag ska göra mer filmer. 
Jag vet inte vad jag tycker om mina små minifimer på lektionerna. Men det är lite kul att visa hur härligt det är på lektionerna, även om man inte ser så jättebra. Tycker ni det är kul att kolla på? 
Här kommer i alla fall ett till gäng mobil bilder från idag, gillar inte att ladda upp bilder med dålig kvalité men de är bättre än inget. 
Det verkar som att lektionerna även idag hölls på fältet, och med lite hoppning över de enda terränghindret vi har, en ensam liten stock på 50cm. Men till sommaren kommer vi nog bygga fler hinder, det ska bli kul!
 
Om ni vill ha mer filmer med små klipp från lektionerna kan ni väl kommentera :D
 
 


//Matilda

Ridlektion på fältet

Mirakel

Vi lämnade ju bort Mirakel till Carro för ett tag sedan. Hon hade honom ett tag men sen köpte hon storhäst och började på strömsholm ridgymnasium. Så då fick han åka tillbaka till sin uppfödare, som sedan sålde honom. Jag googlade runt lite häromdagen och hittade han hos sin nya ägare. De har tävlat dressyr i helgen och placerat sig på en andra plats. Superfina verkligen! De kommer nog gå långt med den potentialen som Mirakel har och hans nya ryttare verkar duktig!

Här är en bild jag lånat från hennes blogg http://ormhojs.blogg.se/ 


Och här kommer några bilder på han från tiden hos oss!

Mirakel och sin mamma Minus
 
//Matilda

Uteritt

Idag red jag Anna och Albin ut på morgonen. En uteritt på ca en timme som blev väldigt mysig

ATM

Just nu är det ridlekis, jag är inte där för jag sitter hemma och pluggar. Men jag ska till stallet imorgon och rida ut oh hjälpa Linda lite med stallet. 


//Matilda
 

Torsdag 16/4

Var inte så aktiv med kameran idag, så de blir bara bilder på första gruppen som red. 
 
//Matilda

Hålla uppdateringen

Ska försöka hålla uppdateringen med minst ett inlägg per dag. De dagar jag har tid att blogga försöker jag göra tidsinställda till de andra dagarna. 

Är det något som ni läsare vill ha mer av? Någon presentation av något eller mer fölbilder..?



//Matilda
 

Film stallisridning



//Matilda

Stallisdag!

Bild från fikan med stallisarna och på Stampe som har fått en annan större hage nu. Han växer så det knakar, känns som de är minst 1cm per dag!




/Matilda
 

Stallis-Ridning 12/4

Idag var det stallis-ridning för stallisarna, (de som hjälper till att leda på lektioner och hjälper till i stallet.) Jag Tilda kom till stallet lite senare än vad dem andra gjorde. Jag viste inte om att det var stallis-ridning. För att jag har varit utomlands. Linda trodde inte att jag hade kommit hem men det gjorde inte så mycket. Jag fick lite bilder på min kamera också.
Det bästa var att jag fick rida den nya hästen Beno,som vi lånar över sommaren i 5 min. Men jag hann och trava över några bommar:D Det var väldigt kul!
 
Alexandra på Beno
  
Nelli på Starsignnn
Hanna på Tilda
Ellen på Tilda
Jag själv på Beno
 
Izabella på Beno
Klara på Starsign
Jag fick tyvärr ingen bild på Vendela, som red Maja super bra.
// Tilda
 
 
 
 

Andra djur som bor på gården

Även om de är flest hästar på gården så finns de äver andra djur, de finns utöver hästarna 5 katter, 2 kaniner, 1 hund, 8 hönor, 3 påfåglar och 2 emuer. 
Påfåglarna och emuerna är inte Lindas, det är Hafsten som äger dem men det är vi som sköter om dem. 

En av emuerna, riktigt fula och läskiga pippefåglar ca 150cm höga.
 
//Matilda

Kan man få nog av fölbilder!?


//Matilda

Torsdag 9/4

Torsdag morgon startade kl 06,00 när alarmet ringde. Jag gick upp hoppade i ridkläderna och jagade upp Linda. Ut för att lägga hö i hagarna och släppa ut hästar. Vid 7 satt vi till häst för morgonträning hos Sofia Carrwik på Stall Änga, de tar ca 20 minuter att skritta till hennes stall som ligger på samma väg in mot vårt stall. 

Jag hade Ninja och Linda hade Fortuna, vädret var med oss i form av strålande sol, lite blåsigt men de gjorde inget. Efter morgonträningen släppte vi hästarna i två rasthagar hos Sofia och åt frukost utomhus, det var väldigt mysigt! 
Sen skrittade vi hemåt igen och Linda åkte till jobbet. 


När Linda åkt så tvättade jag Fortunas svans som hon bajsade ner på hemvägen, sen fick Ninja och Fortuna gå ut och jag tog istället in Miranda. Hon fick fotbada sin vänser framhov eftersom hon har en hovböld där som precis töms ur, samtidigt som hon gjorde de så borstade jag henne så hon fick tillbaka sin bruna färg istället för grå. Jag ryckte även hennes man och tvättade hennes svans. Så hon fick sig en riktig ompyssling.


FÖRE


EFTER


EFTER

När Miranda fick gå ut i hagen igen rullade hon sig (såklart) de första hon gjorde och såg väldigt nöjd ut!
Jag tog ut hästbollen i hagen till Corinn och Stampe, Corinn var jätterädd för den i början men när Stampe gick fram till den med spetsade öron och började smaka på den så vågade sig Corinn fram hon med. 
Stampe tyckte inte bollen var så jätterolig (till min besvikelse) men han bet och sparkade lite på den. efter ca 15 minuter tröttnade han dock. Vi får lägga in den till han när han har blivit lite större så kanske han tycker den är roligare. Anton älskade den bollen när han var föl, han letade upp ploppen hela tiden och drog ur den så all luft gick ur. 
 
Sen var de dags att fixa stallet, mocka, fylla vatten och sopa innan lektionerna började. Hästarna är fortfarande pigga men har lugnat sig lite sen i vintras. Alla lektioner flöt på fint, endast en liten avvikelse när alla shettisar rymde ut i stora sommarhagen och körde shettisrace, men de gick bra tillslut ändå. Mat löser alla problem när de handlar om hungriga shettisar. Det var lite hästbrist så jag red inte min lektion men jag red ju på morgonen. Istället tog jag kort och de tycker ju jag är minst lika roligt. De hade markarbete och alla hästar var väldigt fina, speciellt på slutet. 
Vid 18 kom en ny D-ponny som heter Beno, vi ska låna honom över sommaren. I vanliga fall bor han på Toric Center, en väldigt söt och lugn fux av den grövre modellen. Jag tog ju inget kort på han igår, men Linda tog några med mobilen imorse när hon släppte ut honom.  


Pernillas Clydesdale på ca 180, smidig får man vara om man ska komma upp utan stege.


Jag måste få skryta med min fina fläta som jag gjorde på Nissemannen, min första utbakade fläta någonsin och den höll hela lektionen. Den höll till och med när han gjorde en ponnyskakning tillbaka till stallet. 

INNAN


EFTER - Inte i nyskick men den har inte gått ur!


//Matilda

Starstruck

Namnet är bestämt, de blir:
Starstruck
"Stampe" 
e. Liz Steinfries 435/T
u. Corinn
ue. Liz Wolfgang 280/T


//Matilda
 
 

Fler bilder från hoppträningen för Karin Svensson

 
 

Onsdag i stallet

Igår tog jag mig friheten efter plugget och åkte till Linda. Det var väldigt fint väder så jag sprang runt med kameran och tog kort på de flesta hästarna och lite på lektionen när de körde ponnyagility/miljöträning med hästarna. 
En väldigt mysig dag tillslut!

//Matilda

Smälter

Man smälter ju för denna godingen!
Linda velar runt med namnen, först tyckte hon om Stole the Show, nu är hon mer inne på Starstrucked som jag tycker är bättre. Det låter mer som ett haflingernamn om man jämför med hans far Steinfries eller Sternbild som Ellen har hemma hos sig.




Steinfries på hingstvisning 2013


Mamma Corinn i somras
 
 
//Matilda

Hoppträning för Karin Svensson

I söndags hopptränade Linda med Fortuna och Anna med Nicemann som hon lånar av Maria Barnardo för ridlärarKarin (hon är ridlärare level 2 på Älmhult Linnébygdens ridskola). Det hade gått jättebra för dem båda och de  fick träna på lätta övningar för att allt skulle flyta på och utan några osäkerheter från häst eller ryttare. 
Jag var inte där och kollade eller tog kort, men Ellen tog kort med Annas Canon EOS. Dock gick inte korten att mejla över till mig så jag fick dem skickade via fb, de blir inte bästa kvalién men mycket bättre än inga bilder alls!


//Matilda
 

Corinn har fått sitt FÖL

På lördagen påskafton var Corinn beräknad att föla och Linda skulle iväg med Karin och Ellen på långredagen, så jag hjälpte henne att fölvaka.
När jag och Albin gick och la oss vid ca 22 tog jag en sista kik innan och då var allt lugnt. Gick ut första gången tre timmar senare kl 01 och då var hon lite obekväm, stog och stampade med bakbenen men var fortfarande lugn hon tog och åt hö. Men eftersom hon verkade lite obekväm så gick jag ut en timme senare vid 02 igen och då var hon samma, stampade med bakbenen, viftade med svansen och var obekväm. Vid 02 så började Linda o co. åka hemåt, som de hade de sagt och planerat från början så de var hemma ca 30 minuter senare. Jag väntade uppe på dem och en halvtimme efter de kom hem så gick vattnet på Corinn. 
Själva fölningen tog ganska lång tid, det var ett stort föl och svårt att få ut så de fick hjälpa henne lite och dra ut fölet. Men 03,37 så kom Corinns lilla hingstföl ut. Frisk och stor med en väldigt vacker stjärn, han diade inte direkt så vi fick mjölka ur lite grann i början så han fick i sig råmjölken, men sen på morgonen så kom han på hur man gjorde och då sprutade de mjölk åt alla håll.

 


På morgonen skulle även två hästar iväg på ponnyridning och kaninerna och två höns för att kolla och klappa på vid bokenäs som har ett event varje år som vi deltar i. Det fick vi hjälp med av en förälder som åkte med dem dit och höll i det hela. Det hade gått jättebra och fint väder var det med!

Linda lämnade hästarna o djuren på bokenäs och sen när de kom tillbaka så fick Stampe som kommer bli smeknamnet här hemma eftersom han föddes på påsk, komma ut en sväng på banan. Han sprang inte som Walentino, Waldemar och Wictory gjorde första gången de var ute. Han tog de lugnare, utforskade allt försiktigt men provade även sina långa ben med några småbockningar och lite galopp. Corinn är en fantastisk mamma som är väldig gulligull med sin bebis. 

Namnförslagen vi har nu är:
Stolen dance
Steel the show
Starstrucked

Jag tycker han ska heta Stolen Dance, de hade passat perfekt. 

Idag har han vart ute hela dagen i rundcorallen och vart jättepigg, sprungit runt och busat massor!


//Matilda

Händelserik helg

Hej!

Ska vi börja med torsdag. Tar en dag per inlägg annars kommer de bli  så långt och massor av bilder. 
I torsdags red jag Fortuna på förmiddagen för senare på eftermiddagen skulle jag på kalas. Linda var sjuk men tog sig ut en sväng för frisk luft och för att se hur de gick för mig och så klickade några bilder samtidigt. 
Fortuna var fin och har blivit väldigt fin att rida efter hon fick föl och massor av träning. 

 
//Matilda
RSS 2.0