Lucia info!

Hej nu är det dags för lite mer information om luciatåget!
Det kommer att vara ett genrep söndagen den 8 december. Anmälan om vilka som kommer sker till Cornelia på [email protected].
Sånger som kommer sjungas är:
Mössens julafton, Lucia (Natten går tunga fjät), Staffan, Tipp tapp, Goder afton, Ljuset i advent, Luse lelle och Pepparkakas visan.
Text till dessa låtar kommer att delas ut vid repetition.
När det är dags för lucia tåget så får man gärna ta med eget glitter, pynt m.m. till dig själv och hästen.

Höst bilder!

Här är litte billder som sammanfattar hösten!
 

Unghästriding

Idag blev det unghäst"riding" för Linda, hon satt på både Anton och Bianca. De skötte sig toppen båda två och fick massa godis. De två har kommit lite i skymundan och vi har inte jobbat med dem någonting de senaste. Men det har nog vart lite bra, för båda två har mognat och nu är dem redo för att ridas in. Vi börjar med att sitta på dem i stallet där dem känner sig trygga, sen leder vi dem i stallet med ryttare och när dem blir säkra på det så ska vi börja sitta på dem utomhus oxå, till ben början i rundkorallen där det är begränsat med utrymme. :)

Linda är överlycklig för Anton är ju hennes egna uppfödning och hon har vart med från start, valt hingst, betäkt och vart med vid fölning. 

 

Nya Bilder

Hejsan! Matilda som skriver, jag var i stallet i måndags och det var så fint väder då så jag tog lite nya fräsha bilder på hästarna i hagen. Dock hade jag inte min kamera med mig så det är halvkassa mobilbilder, men det är roligare än inget i alla fall :)

Se och NJUT :))


Mor och son :)


Läskigaste fåglarna som bor bredvid hästarna :)


Tripp, trapp, trull och Anton


Slappis Stig


Och slappis Hans som är det nyaste tillskottet av katt, eller han har bott i stallet sen innan men Linda och Glen (Lindas granne) har fått han av Ingela så Glen och Linda delar på kostnaden för han ska kastreras och har är stallkatt så han får inte komma in i huset. Det har han inte ont av för han är fd vildkatt och älskar att slappa i stallet runt hästarna, och så har han sin mat vid hästarnas foder och dricker ut deras vattenaljor :) Duffy har accepterat honom och de andra katterna håller väl på med rang och revir lite fortfarande men de löser dem snart. Sen så har Max kommit tillbaka igen, han stack två veckor efter Linda flyttade till hafsten och vi trodde han var död. Men så kom han hem i lördags, så nu har Linda 4 katter hemma. 3 st är borta och så har hon Hans som stallkatt :)

 

Saker ni kanske inte visste om hästarna!

*Miramis rullar sig alltid med hinken på huvudet om han får mineraler eller kraftfoder. 

*Miranda är jättegrining på morgonen och vill bara komma ut i hagen, helst så fort man öppnade stalldörren.

*Minus vill inte käka sitt hösilage så länge det finns gräs kvar i hagen

*Anton få en 5 cm längre överläpp så fort han blir lite stresad eller funderar på något

*Mirakel är väldigt feminin

*Bianca hoppar superbra!

*Jusette dricker jättemycket på natten

*Smilla har en otrolig bakbensteknik när hon hoppar

*Beatrice älskar att hoppa och vägrar aldrig

*Maja är jättekänslig när man rider henne

*Fortuna har aldrig blivit dräktig på 30 försök med flera olika hingstar i 5 olika länder. Men hon blev dräktig med Wilco direkt på EN tjuvbetäckning

*Ninja är den grövsta haflingern Linda har men hon rör sig lättast i traven

*Osborn har stora ögon

*Pontus älskar att stå och klia med Miramis

*Carla ÄLSKAR att hoppa och ser ut som en minikopia av Miranda, dem är lika hetsiga båda två. Carla har en helbror som heter Stenbroåsens Carlos och som just nu ligger tvåa i hästrankingen över B-ponnysar i dressyr.

*Fideli har tävlat LA i hoppning och har ett syskon som är en av sveriges vinstrikaste B-ponnys, Findus tror jag han heter och han har vunnit SM i dressyr flera gånger. Kollar man på tdb så har han ett resultat unde 60% Findus ligger på plats 15 på TDB.


 
 

Lektioner

I tisdags red jag lektion på köttbulleBeatrice tillsammans med Pernillaoch lilla clydesdaleMeg...

Vi hade bommar framme och lyckades hitta ett avstånd som passade för en 2m hög Meg häst och ponnyBea. Det gick jättebra och när Bea sprungit av sig lite så fick jag en fin känsla på henne stundvis :) Jag är ju inte van att rida Haflinger för 5 öre men det ska väl ändras.. ;)

Sen igår så drog jag med Emelie Hvid till stallet och vi red lektion för Linda. Emelie på Mirakel och jag på Miranda. det var verkligen ett välbehövligt pass för jag har inte trimmat dressyr på Miranda på jättelänge ;)) Hon var som en exploderande raketbomb hela passet och stel.. Men vi fick lite ordning och jag kom på att ALLLA ridlärare säger fel när dem lär ut när an ska ta en halvhalt. Man ska inte ta en halvhalt och driva utan man ska driva och ta en halvhalt. För varje steg jag driver på Miranda så ökar hon skitmycket och då måste jag vara med direkt med en halvhalt annars går det ju bara snabbare och snabbare.. ;)) Miranda likes;)

För Emelie gick det oxå jättebra, hon fick börja att ta över Carla efter lektionen innan för hon hade vart lite pigg och bockat av Ellen E.L. Så Emelie fick göra några fattningar och galoppa. Dock så var inte Emelie med helt o satt inte riktigt på rumpan i en fattning, så då tog Carla chansen och körde igång med rodeo så Emelie fick tugga lite grus hon oxå.. :) Men upp igen och gjorde några fattningar igen, då var det inga problem :)
 Sen när hon red Mirakel så börjar det med att han drar iväg när vi skrittar fram, han bara stack från ingenting.. Troligen ett hästspöke..... Men sen gick det skitbra för dem!! Mirakel la sig fint i form och bar sig själv, och dem kunde svänga på serpentiner och volt utan att han skulle sticka åt andra hållet. :))




Enad bilden Linda lyckades fånga på mig o Miranda in action, vi var för snabba :))














Hösäck no1


KOLLA FINA!!!






 



Julmarknad

Bloggningen får jag ta tag i nu igen... CORRE OCH ISABELLA jag behöver hjälp, ni får försöka slänga in några bilder ibland :))

I alla fall.

JULMARKNADEN på kungajaktsmuséet åkte vi till förra Lördagen 9/11 och hade ponnyridning. Jag försökte mobilblogga där under lunchen men det fanns ingen täckning ute på västgötaslätten, för älgmuséet ligger på/i vargön en liten bit utanför Trollhättan. 

Fideli, Isabella, Minus och Alexandra + Corree bakom Minus rumpa...
 


I början var det gråmulet och vi var glada så länge det inte regnade, för det började det göra efter ca 2 timmar. Då regnade det konstant hela tiden, och jättemycket! Vi blev genomdränkta allihop och jag bytte jacka två gånger. Till och med mina termobyxor läckte igenom... Glittret på hästarna blev blött och färgade av sig så nu är Minus och Fideli helt rosa i ansiktet. Hahah ;) 

Blött vare ja!!
 


Men det blev lyckat i alla fall och vi höll humöret uppe med brända mandlar och annat gott julgodis. Förtjänsten blev oxå väldigt bra trots regnet och vi speciellt jag shoppade loss på glögg, julgodis och andra fina saker efteråt när ponnysarna var inpackade i trailern. Sedan var det fullt disco i bilen på vägen hem när alla var lite trötta och väldigt blöta. 


Massa ridglada barn!!
 
 

Bilder från sommaren 2013


Sommarbetessläpp Minus och Mirakel


Kattunge Lawrence


Adoptivpappan Stig med två kattungar


Kattungen Gustav


Nybadad Prins Miramis


Snälla Duffy delar maten med kattungar


Kattungar, Fegis hette den längst bak


Påväg hem från Stall Dunderbacke


STIG!!!


Kattungar


Mini-Lawrence


Alla 8 små pissekattar


Felfri Pay & Jump Matilda och Fortuna 50 cm


Wilco


Kattunge och Duffys bädd


Gräsklippning


Sommarbete, Anton och Juvel


Miranda efter svettigt dressyrpass

 

Dagarna som gått...

...har det inte hänt någonting. Linda kom hem från Kiel i måndags och har dragit pp sig en ordentlig förkylning med snuva o huvudvärk. Så lektionerna har blivit inställda och hästarna har slappat.

Uppdatering kommer till helgen :)

Går dagen.

Hejsan! Får bli lite kortfattat om gårdagens uteritt eftersom klockan är mycket och det är måndag imorn vilket innebär skola!!
Men igår så red jag Linn, matilda och Isabella ut och så red vi upp till hafstens camping och frågade Ingela om vi fick rida på stranden, och det fick vi.
Så vi red i vattnet, och galopperade på stranden, och bara njöt! Vädret vad underbart och hästarna pigga!
Jag red Fideli, Isabella red Jusette och matilda red Miranda.
Hästarna tyckte nog det va skönt att sträcka på benen!
Fidde blev så glad så hon nästan bockade av mig, sötnosen ;)
Sen när vi kom hem så myste vi bara i stallet och sen åkte Isabella hem och eftersom Linda är i kil så passar Matilda stallet nu i 2 nätter, så jag och matilda sov då över hos Linda igår till idag.













Så det blev en lyckad tur :)

Stallets alla hästar

Här kan ni se alla stallets hästar.


















Kommentera gärna om ni undrar över något !

Bilder från Centrerad ridning 31/10








Lilla ponnyhästen, Pernilla borde skaffa sig något större ;)



 







*


















Emma och Beatrice


Linda och Fortuna















Bilder från Hopptävlingen 30/10





















 










 
 



























































 


 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
RSS 2.0