Kungen är hemma

Nu har vår älskade bästa Acilliano BE kommit hem igen!
 
 
 
 

Lugn dag

Igår så åkte Linda till jobbet vid 08,30 tror jag. Hon föreslog att vi skulle rida innan men jag sa att jag går inte upp innan 09. Och det gjorde jag ju inte heller kan man säga... Utan jag vaknade 10,30 av att Linda smsa o kolla om jag var vaken, o då hade jag fått typ 5 meddelanden via fb innan...
Men det var superskönt med sovmorgon i alla fall för idag började jag jobbet 05,30 :p
Men när jag hade vaknat käkade jag frukost o sen red jag Miranda en sväng. Först ut o sen en kort sväng i paddocken men hon var superfin så jag nöjde mig efter lite trav och en galopp i varje varv, ett varv på en stor volt.

Efter det spolade jag av henne lite och sen fick hon ut igen och rulla sig i hagen.
Srn plockade jag iordning i stallet lite och mockade ur allt löst strö i alla boxar utom 5 så bara bädden är kvar och det blir lättare att tömma dem.








25 Juni

Idag har vi haft ridlägeravslutning, kollat tänderna på alla hästar och hämtat mer hö. 

Känns som en dag då man inte hann med nått men ändå har vi hållt igång hela dagen. Började ju med ridläger, först en lektion på banan och sen en fikauteritt till stranden längst ut på udden. Hästarna fick vara bundna i träden medans vi käkade tårta, och de har de vart en gång innan. Men sen har vi ju Carla som är en riktig utbrytarkung. Hon tog sig först loss en gång men då hörde vi de och kunde gå och snyta fast henne igen. Hon drar sig ur grimman på något knepigt vis... Men sen då så tajtade vi till grimman supermycket men ändå 15 min senare när Hanna kollar om allt är lugnt så är Carla borta... 
Då har hon sprungit till övre delen av hagarna, men står lugnt och käkar gräs. Vi försöker fånga henne och mota upp henne mot hagen som stranden ligger i så hon i alla fall är inom staket. Men hon drar förbi mig och Hanna och springer ut på vägen och tillbaka till stallet. Men där är som tur va Madde och kunde stänga in henne i en box!

Sen gick vi tillbaka till stranden och hjälpte till med alla saker sm skulle tillbaka, och precis när alla kommit in i stallet så börjar ösregn med inslag av hagel och så började de åska också. 
Linda drar iväg till jobbet sen när alla fått sina diplom och hängt in alla saker. Då är jag Isablella och Hanna kvar i stallet och vi tar in resten för de skulle kollas tänder senare. 
Och när alla som ska kollas är inne så går vi in och käkar, och väntar på att det ska sluta regna. Det gör det efter ca en timme och då drar vi ut på en uteritt till stranden på Havstensberget. Där plaskar vi lite med dem innan vi skyndar oss tillbaka för att möta upp veterinären och Linda. 


Veterinären kollar allas tänder och det var bara några som fick lite snabb raspning och två som hade vargtänder som ska tas bort, Osborn ska vi också åka in med när vintern närmar sig för att jämna till i hans mun. Det var ingen som var akut altså och alla andra var superfina i munnen!

När det var klart så lagade vi mat och sen drog jag Linda och Anna iväg för att hämta hö. 
Sen efter det satt jag och Linda i telefonmöte i en timme, och nu har vi vart ute på kvällsronden, kollat hästarna och vattnat dem. 


//Matilda

Tisdag



























/Izabella 





Ett litet urval..

..av bilderna som som man får när man tar kort på fölisarna. 
 
 
 

//Matilda

Blogga blogga

Dålig uppdatering trots att jag har massor av tid över nu när sommarlovet har startat.
Men tror jag klämde in bloggningen emellan när skolplugget var tråkigare, nu finns det 1000 saker jag vill göra men också dela med mig av. Tänker varje kväll när vi hittat på något kul i stallet att detta ska jag blogga om men det orkas aldrig med för när man kommer in från stallet är klockan oftast över 23 och då ska man bara käka och sen sooova. 

Men igår var i alla fall jag och Linda iväg och tävlade på en pay & jump på Tjuvkils Mellangård. Corre, Isabella och Lindas syster Josefin var med som hästskötare/hjälpredor och fotografer.... :P Nelli och Arfwid som rider för Linda var också där och tävlade med Gwen och Chakett. 
Det gick bra för alla tycker jag, Linda hoppade Ninja och det är väl inte Ninjas starkaste gren, hon tyckte ungefär allt var läskigt. Men de kom runt båda rundorna med massvis av övertalning och både Linda och Ninja pustade ut efteråt. Och när de hoppat klart så ledde Corre runt henne och då såg det ut som att hon bad och bönade om att få tävla dressyr istället där det inte finns bommar och läskiga blommor och funktionärer brevid hindrena. 
Sen var det dags för mig och Miranda. Vi skulle hoppa 60cm två gånger som en mjukstart för både häst och ryttare, då jag aldrig har haft ett så långt uppehåll från att hoppa och Miranda inte är 5 år längre även om hon tror det.... ;)
Första rundan stoppade hon på hinder nr 4 som var en oxer gjord av stockar, jag hade väl ställt in mig lite på att hon skulle stoppa men la en volt och då hoppade hon. Sen glömde jag av hinder 5,6 och 7 så hoppade 8,9 och 10 istället och var jättenöjd. 
Andra rundan kom jag ihåg alla hinder.... och då var vi felfria, så vi köpte en rosett till Miranda och hämtade stilprotokollen där jag fick 50.5 stilpoäng första rundan och 57 andra. SUPERNÖJD!

Lägger upp lite bilder, vissa är dålig kvalité på för det var så långt avstånd på, och jag har inte så mycket zoom på kameran så beskärde dem nu i efterhand och då får de bli som det blir. 
 
 
Nya bilder som fotades i helgen på fölisarna kommer i ett annat inlägg!

//Matilda
 
 

Lördag




















/Izabella 




Fullt ös medvetslös...

Så känns det i alla fall. Men igår låg jag och Linda på nordtången hela förmiddagen och solade och badade. Vi smorde in oss i solfaktor innan och sen solade vi från kl 10 till ca 14... Röda som kräftor är vi nu... Linda är bränd på både rygg o mage men jag är bara bränd på ryggen, jag är inte så duktig på att sola magen för det är så obekvämt..  
Men sen badae vi också emellan, vi trodde det skulle vara superkallt men det måste ha vart typ 20 grader i vattnen för det var jättevarmt!! Inte alls så man får panik och ska upp så fort man hoppat i utan jag simmade runt massa.. 

Sen när vi solat och badat klart så gick vi tillbaka upp till stallet och då skodde Anna några hästar och sen vart klockan så mycket så vi käkade middag. Sen hade jag byggt fram en liten hoppbana under tiden Anna skodde så då hoppade jag och Linda, Ninja och Miranda på kvällen efter vi käkat. Det gick jättebra och nu längtar jag supermycket till Tjuvkilhoppningen!

Här kommer blandade bilder fårn helgen!
 
 
 

Löshoppning och fotografering

Hej:)
I dag vid ca 11 så gick Jag ( Izabella ), Hanna, Matilda, Linda och Maja till paddocken för att sätta upp några hinder eftersom att vi skulle löshoppa en del hästar i dag. När vi var färdiga så gick vi tillbaka till stallet och borstade av Nalle, Osborn, Pontus och Miramis, innan vi gick till paddocken och löshoppade dom. Sen när vi var färdiga med dom så gick vi tillbaka till stallet och släppte ut dom i hagen. När vi hade släppt ut dom så tog vi och fikade lite innan vi borstade av Fideli, Smilla, Isafold och Maja. När vi hade borstat dom så gick vi till paddocken och löshoppade dom. När vi var färdiga så gick vi tillbaka till stallet och släppte ut dom i hagen. Sen gick  vi och åt Lunch. När vi hade ätit så borstade vi Carla och Minus för nu var de deras tur. När vi hade löshoppat dom så släppte vi ut dom i hagen. När vi hade släppt ut dom så borstade vi av Latina, Grace, Ninja och Bianca innan vi gick till paddocken och löshoppade även dom. När vi var färdiga med dom släppte vi in dom i sina boxar. När vi var färdiga med löshoppning så åkte Hanna och Maja hem. När dom hade åkt så fotograferade Jag och Matilda Latina, Grace, Bianca och Ninja ute, en för en. Allt har gott bra i dag. Det var bara Pontus som busade lite när vi löshoppade han. 









Mer bilder från i dag kommer.
/Izabella 





Stallisdag!

Idag var det stallisdag och vi var 11 st som red ut till stranden och fikade på festis, kaka och jordgubbar innan vi sedan red tillbaka igen. 
Då tog alla och åt och sen åkte de hem en efter en igen. 
Det var riktigt mysigt och kul!

Sen så har jag och Linda haft det lugnt, eller ja Börje kom efter att barnen åkte hem och jag fick visa och springa med alla nya haflinger och fölisar. Börje tyckte bra om alla och sa att det var riktigt fin kvalité på alla hästar. Medans jag visade hästarna så stängslade Anna och Linda en hage till Miranda, Minus, Carla och Bella. Så nu har de fått en ny hage med en massa gräs i så de ska bli tjocka :D

Skriver inge bra idag så nu kommer en bildbomb istället.
 
 
 

Långhelg

Nu blir det LÅNGHELG!!!
Äntligen är fysikskiten över och jag ska spendera idag Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag och Måndag hos Linda om det fungerar för henne vill säga. Då ska Miranda ridas varje dag och ligga i hårdträning för 15e ska vi tävla :) Eller ja tävla och tävla, det ska vara en pay and jump på Tjuvkils mellangård och jag ska hoppa två 60cm klasser. Hon har ju inte hoppat på hela vintern så det känns snällt mot henne att starta lågt första tävlingen, men sen har de två tävlingar till, och då ska vi hoppa 80cm och eventuellt 100cm sista gången en klass om det har gått bra de andra gångerna. 

Jag har bara två svenskauppgifter kvar att göra i skolan och de ska jag också försöka hinna med i helgen. Sen är det praktiskt taget sommarlov. För matte muntliga och engelska writing går inte att plugga till :)

Mer uppdatering kommer under helgen!

//Matilda

Mer fölbilder

Man kan ju inte motstå att fota en massa kort på dessa sköningar!!!

De enda de gör mellan sovstunderna just nu är att busa med varandra och då blir det ju ännu roligare att ta fina bilder, jag har dessutom fått lite tips av en superduktig fotograf med olika inställningar så nu blir ju bilderna ännu bättre än innan när jag bara körde på auto :)

Bjuder på några bilder och vill ni se mer får ni väl kommentera om det :)
Dock kan jag inte fota nya bilder förens jag har fått mina nya batterier till kameran då det gamla gav upp igår....
 

Öppet Stall och Hafstenshoppet

1 Juni var det storhelg för oss här på Stall Liori men Öppet Stall och Hafstenhoppet!!

Linda och Anna presenterade att de nu har startat ett samarbete att Anna ska ha en hovslagarbas i stallet där man ska kunna lämna sin häst på morgonen och hämta den färdigskodd på eftermiddagen om man jobbar eller så. Sen kan man också köra hit sin häst om man får en akut tappsko och Annna inte har tid att åka ut. Självklart fortsätter hon ju som vanligt och åker ut till sina kunder som innan, men då finns även detta som ett alternativ. 

Så söndagen började kl 10 med två uppvisningar, en ponnyagility uppvisning som var lite liknande en clinic om hur vi delvis jobbar med häst och ryttare och sen en kadriljuppvisning som en ridgrupp hade tränat på. 
Sen  när det var klart så bjöd Äverntyr & Catering (FlyingFox) på korv med bröd, saft, kaffe och kaka. Sen så var det lugnt en stund, de som ville åka häst och vagn med Pernilla från Stall Dunderbacka kunde göra det och sen hade vi en liten loppis på baksidan av stallet där också Pernilla sålde lite saker ur hennes hästbutik för halva priset. Den var mycket populär och det var många glada barn som hade fått köpa nya ridstrumpor, ridstövlar eller ridbyxor.
Hafstens SweCamp Resort hade också en tipspromenad upp till Resorten och där fick man gratis inträde till Äventyrsgolfen med tipsrutekupongen som biljett.

Sen kl 14 så började vår Pay&Jump Hafstenshoppet som var i samarbete med Stall Dunderbacke. Först var det ponnysar som hoppade från bomhöjd till 40 cm, och efter det så hoppade storhästarna från 40cm till 60 cm. 

Det var en riktigt lyckad dag och vi räknade ihop att det hade vart ca 200 personer på plats!!!!

Och när alla hade åkt så släppte vi ut hästarna i hagen och plockade iordning allt igen. Detta kommer vi göra om nästa år igen runt kristihimmelfärdsdagen och då ska vi göra det ännu bättre och ännu roligare!!

 
 

Flytt av hemsidan

Just nu ligger vår hemsida liori.se nere pga flytt till en ny och uppfräshad hemsida.

Vi återkommer när överflyttningen är klar så ni kan gå in och kolla på den nya hemsidan

Är det något ni undrar kan ni mejla eller ringa till Linda stångberg
Mobil: 0736 71 07 39
Mejl: [email protected]

Alla utom Bea

Nu har alla hästar duschat...
så idag badade Minus, Latina, Corinn, Grace, Bianca, Ninja och Miranda.. Jusette badade ju förra helgen så hon är fortfarande ren men det är bara Beatrice nu kvar som är lortig ;)

Bjuder på en bild på Walle som min bästa vän Cornelia Gustafsson har redigerat lite så den fick svart bakgrund.


RSS 2.0