Stay strong



Välkommen hingst nr 2

Igår tvättade vi svansar på Beatrice och Fortuna och flätade upp dem. Sedan släppte vi in dem i sina boxar och tog ut Jusette för att tvätta hennes svans oxå. Linda gick in och hämtade koksalt till Jusettes ögon och då kissar Bea jättekort och lägger sig ner, ställer sig upp och kissar igen. Då säger jag åt Sandra att hämta Linda och sen ser man ett ben.
I början såg vi bara ett ben så Linda ringde Helen. Hon var framme på 5 minuter men då såg vi det andra benet oxå.
Sen lägger Bea sig lite dumt mot väggen så de fick hjälpa till och dra lite grann.
Men allt gick bra, dock tog det lite tid för honom att få till det med att dia. Jag och Linda sov i stallet på halm och massa fleecetäcken till kl 5. Då hade han diat lite i alla fall.




Bilder uteritt 28/3









Walentino!

Hej! Nu sitter jag i Linda soffa och kollar på tv. Walle är ju så söt så man smälter!! Just det vi har bestämt att han ska få heta Walentino och kallas för Walle. 
 I morse släppte vi honom på banan som vanligt och han sprang runt hur mycket som helst och superfort. Jusette passade på att rulla sig flera gånger och tyckte det var skönt att vi passade honom lite. 
 


Vid halv två så kom  Anna till stallet och då hade jag mockat halva stallet + Miranda, vi skulle käka lunch alla tre tilsammans så jag gick in och fixade mat som var klar lagom tills Linda kom hem igen. Innan vi åt tog vi ut Walle och Jusette igen och sen fick de vara ute under tiden som vi åt och när vi red ut. Vi red upp till utkiken och tillbaka, det blev en riktigt mysig tur med mest skritt och lite trav. 


Torsdag

Idag så red första gruppen på bannan. De övade på olika övningar inom bruksridning och det gick väldigt bra. Andra gruppen red ut i skogen på en ny slinga som vi provade i går som var jätte häftig. Igår så fanns det några frågetecken kring hur vi skulle ta oss tillbaka men det var inte så svårt som vi trodde att det var. Jag och Isabella övade på att longera varandra och ge varandra tipps på vad som skulle förbättras samt övningar till de saker som skulle förbättras. 
Efter alla lektioner så provade vi att sätta på en grimma på W och det gick super bra. Han kommer bli en riktig gos ponny!  Bilder kommer!  
//Corre

Onsdag

Hej!
I dag har det varit en vanlig onsdag med  lektioner. Båda grupperna red ut i dag.
/ Izabella 

26/3 Onsdag

Jag har inte varit i stallet sedan i söndags och det verkar som jag har lite dålig blogghjälp från de andra. Jag skulle gärna bloggat  varje dag under veckan oxå men jag vet inte vad som händer i stallet när jag inte är där ;) 

Det jag vet är att våran hovslagare Anna har flyttat in sin häst Brightness (Bella) och vi har fått upp en automatisk slanguprullare så vi slipper brottas med alla dessa veck som blir på slangen när man ska fylla vatten ;)
 
Det har inte kommit några fler föl, jag hoppas på att de kommer natten till Fredag för då kommer jag sova hos Linda.
   Vi har nästan helt bestämt oss för att W kommer få heta Walentino, och igår när han var ute på banan så låg det bommar framme sedan måndagens lektion och då snubblade han först över dem men sen så bara, aha man ska hoppa över dem.  Så nu vet han vad det är oxå ;) En riktigt fin kille är vad han är och jag längtar så till att få se honom. :) 

//Matilda

Bohusläns Museum

Just nu är det bara föl uppdateringar, men i helgen hade ju inte lillen ploppat ut ännu och vi hade massa annat för oss. 

På söndag hade vi ridekis efter som Linda var iväg på lördagen. Det var inte så många barn i varje grupp denna gången, och det var skönt för vi var inte så många stallisar. Stallet gjorde vi klart under innan lunch och efter lunch så var det en grupp med bara två st i och i den sista var dem 4 st. Det gjorde att när det bara var 2 st så var vi 4 stallisar som kunde städa i stallet och tömma spolspiltan som har används som skräp och vagn förvaring över vintern. Men det städade vi ur och flyttade vagnarna, kaninern har oxå fått flytta ut, så nu är det inget i stallet som inte ska vara där. Superskönt att få ordning på det, och så vi kan utnyttja spolspiltan med varmvatten till det som den ska användas till. Vi har oxå fått upp plastkedjor till uppställningsplatser på gången, 5 st med fina karbinhakar i olika färger. 
 



Efter att ridlekis var klart så åkte Linda och hämtade Anton hos Pernilla, och när hon var där så ringde hon mig och Isabella i panik och sa att vi skulle plocka bort hindren i paddocken, för att Bohhuläns Museum skulle komma om en timme och fotografera Acilliano. Så vi plockade bort hindrena och när vi var klara så kom Linda och Corre tillbaka med Anton. När vi lastat av honom så fick han vara i en box och så tog vi in Acilliano och började borsta, skölja benen, tvätta svansen och göra honom blänknde ren. Han riktigt njöt av att vi var 4 st som borstade på honom och han rörde inte en fena, han bara tog där och visste att han är törst, bäst och snyggast... Sen när fotograferna kom så släppte vi honom på banan, och dem fick riktigt fina bilder när han galopperade. Sedan ville dem ha bilder när han stog stilla oxå med manen. Men det var lättare sagt än gjort. Han ville inte stå stilla och sprang runt oss och retades, han lät sig fångas och ledas bort till bortre staketet men direkt när vi tog loss honom så stog han stilla 2 sekunder och sen stacka han iväg. Det hjälpte varken med godis eller att sätta en bräda framför honom, för den hoppade han över ;) Men tillslut fick dem några riktigt snygga bilder på honom. 
Bilderna ska användas till en utställning på Bohusläns Museum, de har en utställning med bilder på alla hästraser för att det är hästens år i år enlit den kinesiska kalender. På öppningsdagen för utställningen ska det oxå vara en hästparad med Tobbe Larsson i täten, som vi nog ska gå med i med häst och föl. :)
När fotograferna åkt så tog vi in Acce och tog ut Anton och Jusette för att borsta lite på dem. Jag klippte Jusette's hovskägg och öron, toppade även svansen lite och redde ut man och svans med massa pälsglans. Sedan flätade jag upp svansen och tur var väl det för på natten kom ju lilla W. 
Linda tvättade Antons svans som var svart... den ska vara vit, och det blev den efter att jag fått hjälpa till (proffs på svanstvätteri;) hahha) Sedan tog vi in dem två och tog ut Bianca som oxå  hade svart svans, den blev ren tillslut den oxå men man kan ju undra hur dessa unghästa lyckas.... Bara dem som har svarta svansar efter en dag i hagen. Men nu blev dem rena och uppflätade, Biancas svans vek jag dubbel och fäste med massa gummiband. Sedan tog vi in alla hästar, kvällsfodrade, kollade stona en extra gång som vanligt och dem hade inte ändrat sig något sedan dagen innan. Sedan släkte vi och hade bara en nattlampa tänd, allt som vanligt.

 Här kommer lite "behind the scenes" från fotograferingen


//Matilda
 

W..........

Vad ska våran lilla fölis heta, jag är helt frustrerad här för jag kommer inte få sen han förens på fredag.. Har så fullt upp i skolan med UF företag. :(


Namn som jag kommit på och gillar är: Wiro, Wade, WiMoor och Watson. 
Men tills vi har hittat något fint namn så får han kallas W här på bloggen, och kommer det fler hingstar innan vi namnger dem så får de vär heta W1 eller WJ (Jusette).. haha 
 
 

FÖL!!!!!!

Inatt fick Jusette världens gulligaste hingstföl.
Linda gick ut vid 2 och då var allt klart, fölet stog upp och Linda kollade bara så att den kunde snutta.
Han har superfin teckning på huvudet. Det är en bläs som är typ drömbläsen en sån perfekt som man gör när man ritar hästar.

Så nu får ni hjälpa oss komma på ett fint namn på W






Bilder, dräktiga ston

Här är lite gulliga bilder som jag tog i förmiddags. Magarna är jättestorastora och runda, vi vill bara ha ut de små fölisarna nu. Denna väntan när man vet att de kan komma vilken dag som helst är ju värst.

 
 

Dagens to do

Hejsan!!


Igår följde jag med Linda till gården efter att hon vart och tränat på Lysekil. Så jag gick hemifrån upp till ridklubben och agerade hästskötare och fotograf. Bilder kommer lite senare när jag fixat in dem i datorn. 

Idag så åkte Linda vi ca halv nio till skövde, för att kolla på ardennerbruksprov och köra hem Moltas för Pernilla. Så jag är ensam på gården och tänkte ta lite kort på stallet, ridbanan, hagarna och så för att skriva ett inlägg om det senare idag. Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Om jag ska löshoppa några ponnier och rida Miranda, det får vi se vad jag orkar... Stallet ska ju göras och det tänkte jag göra nu, och jag borde skicka ut katterna Sture och Stig innan dem river huset... Av någon anledning ska dem vara inomhus och härja runt som två tokiga kängurur. 

En sak jag ska göra i alla fall är att ta tjockisbiler på stona, tänkte ta ut dem en och en eller om de får vara kvar i hagen, borsta lite på dem först och sen ta fina kort på dem, inte bara klassiska mobilbilder. Sen kommer det vär inte bli toppenbilder för solen är inte med oss här idag. :(

NOTERA ATT MAGARNA GÅR IHOP ;)

Men vi hörs senare, jag är ganska blogg motiverat för tillfället och tycker att jag har utvecklat mitt sätt att skriva på så det blir roligare att läsa.
 

//Matilda

Tjocka damer

Våra haflingerdamer är stora som hur nu och det ser ut som de snart kommer spricka. Jusette har gått över tiden med ca en vecka nu och Beatrice är beräknad att få denna veckan. 

Men alla är ju dräktiga för första gången och då är det ju vanligt att dem inte håller tiden. Vi tror dock att alla kommer få sina föl ganska tätt med bara några dagars mellanrum. 
 
Här är en mobilbild på Beatrice som är tagen för ca 2 veckor sedan.


//Matilda



Snyggo

SNYGGASTE HINGSTEN! 
Acilliano

Tack Carro!!!

Som ni ser har bloggen fått ett rejält ansiktslyft!! Caroline Hoerschelmann som nu har Mirakel var supersnäll och fixade en ny header till oss. Mycket bättre och finare jämfört med mina som var gjorda genom collage i picasa...
 
Tack så jättemycket den är superfin!! 
 
Carros blogg: http://stallekholmen.blogg.se/ hon har nu bloggat lite mer och lagt upp fina bilder på Mirakel!

Det ni ser på headern är en bild över gården från utkiken, som vi kan rida upp till och en bild på hingsten Acilliano. 
Sedan är det vad förkortningen LIORI står för ("Life Is Outdoor Riding Inspiration") och under det, namnen på alla storstallisar. 


//Matilda
 

Underbar helg!!

Hej, bloggningen har legat i andra hand igen men vi har hittat på lite roliga saker denna helgen :)
 
I fredags löshoppade jag och Linda Acilliano innan hon åkte till jobbet, och sen löshoppade jag Carla Fideli och shettisvalackerna själv. 
Linda prövade hoppa Acce förra veckan man han tyckte inte det var nått kul då, men att löshoppa tyckte han var superroligt och han hoppar jättefint!
 


Att löshoppa de andra ponnysarna gick superbra och dem tyckte det var jätteskoj! Fiddan flög över en oxer på 110 cm hur lätt som helst, men eftersom jag var själv så kunde jag inte ta kort. :(
 När Linda kom hem så var vi tvugna att fara till Kvarnen i Munkedal och handla hästfoder, och som alltid så händer nått. Vi sjöng ganska fint i bilen och missar avfarten men märker inget förens vi har kört till Tanum..... 
Bara att vända och köra tillbaka.
 
Senare på kvällen kom Caroline Horeschelmann och hennes mamma. Carro brukar komma hit på sommrarna på ridläger och hon har tävlat Fideli innan. Hon kom hit för att provrida Mirakel och nu har han åkt till henne i Skövde, hon ska låna honom på obestämd tid men antagligen hennes ponnyår ut och tävla med han, utbilda och utvecklas tillsammans. För just nu hade vi ingen som kunde lägga den tiden han behövde. Men Carro och Mirakel dem passar jättebra tillsammans och dem kommer nog få en fantastisk tid tilsammans, Carro och Mirakels resa kan ni följa på hennes blogg: http://stallekholmen.blogg.se/ . Jag tror supermycket på detta och det gör Linda oxå, Carro är superduktig och dem kommer kunna fightas i dem största klasserna inom kort. Det kändes inte ens lite jobbigt när han gick på trailern och åkte, det kändes bara helt rätt!


 

LYCKA TILL CARRO OCH MIRAKEL!
 
//Matilda, Stall Liori

Marianne träning

Igår (fredag) skulle Linda träna med Acce på lysekil för Marianne.

Vad händer då tror ni???

Självklart är det punktering på transporten.....

Men när dem märkte de var de redan halvvägs till färjan och det var på den sidan Acce inte stog på. Så dem körde och ringde till mig så jag fick ringa pappa, och då var han så snäll så han kom upp o bytte däcket. Träningen gick jättebra och hemresan var utan problem.

STANDARD




Göteborg Horse Show

Ja vi var ju ett gäng som drog till HS på söndag. Och som alltid när vi ska någonstans så kan det ju inte gå helt som man planerat, och det gjorde det inte denna gången heller. Men det var ingen stor grej, det vara bara ett barn som skulle med i Pernillas bil men hoppade in i Helenas bil istället och då undrade Pernilla vart barnet var när hon kom 2 min efter och skulle hämta upp. Men allt ordnade sig och alla kom med som skulle med.
Förmiddagsshowen började med 1,45 m speedhoppning där Sverige tog hem 2:a och 3:e platsen tror jag. Sen visades lotterihästen och sen var det Fjording tävling mellan lag Sverige och lag Världen. Det kan nog vara det roligaste jag sett på Horse show. :)

Sen var fm showen slut och vi hade bara biljetter till den så då gick vi på mässan tills den stängde. Det var roligast de sista 2 timmarna för då var det MASSA REA. Hästarna och stallet fick 8 nya grimmor, plastkedjor till uppbindning och lite mer småsaker jag inte kommer på nu. Men jag ska ta kort och visa, det kommer troligen upp till helgen.

//Matilda
RSS 2.0