Bohusläns Museum

Just nu är det bara föl uppdateringar, men i helgen hade ju inte lillen ploppat ut ännu och vi hade massa annat för oss. 

På söndag hade vi ridekis efter som Linda var iväg på lördagen. Det var inte så många barn i varje grupp denna gången, och det var skönt för vi var inte så många stallisar. Stallet gjorde vi klart under innan lunch och efter lunch så var det en grupp med bara två st i och i den sista var dem 4 st. Det gjorde att när det bara var 2 st så var vi 4 stallisar som kunde städa i stallet och tömma spolspiltan som har används som skräp och vagn förvaring över vintern. Men det städade vi ur och flyttade vagnarna, kaninern har oxå fått flytta ut, så nu är det inget i stallet som inte ska vara där. Superskönt att få ordning på det, och så vi kan utnyttja spolspiltan med varmvatten till det som den ska användas till. Vi har oxå fått upp plastkedjor till uppställningsplatser på gången, 5 st med fina karbinhakar i olika färger. 
 



Efter att ridlekis var klart så åkte Linda och hämtade Anton hos Pernilla, och när hon var där så ringde hon mig och Isabella i panik och sa att vi skulle plocka bort hindren i paddocken, för att Bohhuläns Museum skulle komma om en timme och fotografera Acilliano. Så vi plockade bort hindrena och när vi var klara så kom Linda och Corre tillbaka med Anton. När vi lastat av honom så fick han vara i en box och så tog vi in Acilliano och började borsta, skölja benen, tvätta svansen och göra honom blänknde ren. Han riktigt njöt av att vi var 4 st som borstade på honom och han rörde inte en fena, han bara tog där och visste att han är törst, bäst och snyggast... Sen när fotograferna kom så släppte vi honom på banan, och dem fick riktigt fina bilder när han galopperade. Sedan ville dem ha bilder när han stog stilla oxå med manen. Men det var lättare sagt än gjort. Han ville inte stå stilla och sprang runt oss och retades, han lät sig fångas och ledas bort till bortre staketet men direkt när vi tog loss honom så stog han stilla 2 sekunder och sen stacka han iväg. Det hjälpte varken med godis eller att sätta en bräda framför honom, för den hoppade han över ;) Men tillslut fick dem några riktigt snygga bilder på honom. 
Bilderna ska användas till en utställning på Bohusläns Museum, de har en utställning med bilder på alla hästraser för att det är hästens år i år enlit den kinesiska kalender. På öppningsdagen för utställningen ska det oxå vara en hästparad med Tobbe Larsson i täten, som vi nog ska gå med i med häst och föl. :)
När fotograferna åkt så tog vi in Acce och tog ut Anton och Jusette för att borsta lite på dem. Jag klippte Jusette's hovskägg och öron, toppade även svansen lite och redde ut man och svans med massa pälsglans. Sedan flätade jag upp svansen och tur var väl det för på natten kom ju lilla W. 
Linda tvättade Antons svans som var svart... den ska vara vit, och det blev den efter att jag fått hjälpa till (proffs på svanstvätteri;) hahha) Sedan tog vi in dem två och tog ut Bianca som oxå  hade svart svans, den blev ren tillslut den oxå men man kan ju undra hur dessa unghästa lyckas.... Bara dem som har svarta svansar efter en dag i hagen. Men nu blev dem rena och uppflätade, Biancas svans vek jag dubbel och fäste med massa gummiband. Sedan tog vi in alla hästar, kvällsfodrade, kollade stona en extra gång som vanligt och dem hade inte ändrat sig något sedan dagen innan. Sedan släkte vi och hade bara en nattlampa tänd, allt som vanligt.

 Här kommer lite "behind the scenes" från fotograferingen


//Matilda
 


Kommentarer
Annelie Antonsson

Hej, ser ut som du har haft fullt upp i helgen. Kramiz <3

2014-03-24 @ 18:17:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0