Träning för Marianne

Igår kväll efter lektionenerna packade Linda Fortuna i trailern och drog iväg till Rotans rishus för att träna för Marianne. Jag red ju Fortuna för 1-2 veckor sedan och såg henne bara för en vecka sedan, men OJ vad hon har blivit fin!!!
För tre månader sedan eller ännu värre innan hon hade föl så kunde man sitta 10 minuter utan att hon ville gå framåt, hon var ganska lite riden innan hon kom till Linda, och det var exakt tre år sedan idag!!

 
 



Hade Fortuna bestämt sig att hon inte ville gå på spåret på banan gjorde hon inte det och ville hon inte gå först ute i skogen gjorde hon inte det heller om man inte ville ta världens diskussion med henne. Innan hon kom till Linda var hon endast riden i rumpan på en annan haflinger, och så har det vart för oss hela tiden innan nu också. Miranda som inte är haflinger, hennes sällskap dög inte för att gå i rumpan på och komma ut, det var bara haflingerrumpa som dög att gå efter. Men vi har ju självklart viljat ha henne fullt ridbar själv. Så Linda har tränat med henne i en himla massa men det är inte förens nu som allt släpper.

Sedan vi flytten till hafsten så har Linda tränat massor med Fortuna och sen lyckades ju Fortuna bli dräktig också som hon inte har kunnat bli innan, då stannade ju träningen upp och hon har tagit det lugnt i ca ett år. Inte för att hon har gått speciellt hårt innan och hon har ju fått massor av vilor tidigare med. Men att få ett föl gjorde så att hon mognade massor och att ta det superlugnt den perioden har verkligen gjort underverk. När hon sattes igång igen var hon samma bitch, vägrade gå, rädd för saker man inte borde vara rädd för t.ex. stenar och träd medans fladdrande plast och paraplyer gick hur bra som helst (det är ju helt normalt enligt Fortuna). Men sedan Linda inte har Acce eller någon annan hingst/häst hos sig på tillridning och träning så kunde Linda lägga 100% fokus på sin egna stjärna Fortuna, hon har helt fantastiska gångarter och är så läcker, det har vi vetat hela tiden men hon har ju inte vart speciellt ridbar. Så massor av timmar på Fortuna, med tidiga morgonträningar i ösregn och snöstorm så gick hon igår ett helt otroligt fint träningspass för Marianne, gjorde allt Linda bad om, fanns inte ens en gnutta av gamla Fortuna kvar då. Fin bärig galopp, härliga travökningar och programträning där alla vägar gick att rida perfekt. 

Detta är en sån sjukt stor sak som inte går att beskriva. Jag har bara vart borta över helgen, dvs inte sett Fortuna på en vecka men under den veckan har hon tagit ett enormt kliv framåt. Bara för en månad sedan så kunde vi inte drömma om att Linda och Fortuna är anmälda till en dressyrtävling. Det var ju inte ens alla dagar då som Fortuna ville följa hela fyrkantsspåret eller göra en rak snett igenom från K till M och inte landa vid den bokstaven Fortuna ville, typ som C eller B. Men nu är de anmälda till två dressyrtävlingar och det är en sån sjukt stor sak!

Jag var med igår och fotade så här kommer bilderna på fantastiska Fortuna och Linda

 
//Matilda


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0