Hurtigt morgontrim och ponnyridning

Nu på vinterhalvåret blir väl de flesta hästar och ponnysar lite pigga, det blir i alla fall våra, för de rör inte på sig lika mycket i hagen som under vår och sommar. Det är skönt i alla fall att våra hästar är pigga istället för trötta o sega som man ofta tänker sig en ridskolehäst. Stall Lioris ridskola är ju inte som alla andra, hästarna får max gå två lektioner på en dag och då ska en av dem vara en lugn lektion. Sen rids dem aldrig inomhus och det är mycket uteritter så fort ljuset tillåter.

Så efter att de vart lite busiga och pigga igår så stannade jag kvar hos Linda och så körde vi på morgontrim idag av två hästar var. Först ut var Jusette och Miranda, jag red Jusette och Linda red Miranda. Igår när jag red lektion var Miranda lika laddad som en atombomb och därför fick Linda rida henne som känner Miranda utan och innan efter 15 år tillsammans. Det gick bra för oss båda och hästarna fick ur sig energi vilket var målet, sedan tog vi varsin ponny också och trimmade lite på. Jag red Tilda och Linda red Maja. De joggade vi bara och rullade på lite i galopp något varv, totalt 20-30 min. Maja hade massa energi och Tilda var superfin och mjuk

 
 
//Matilda

Hoppträning för Maria Hagström

I söndags så hade Maria Hagström träningar hos oss. Linda och Anna tog en hopplektion för henne med Ninja och Fortuna tillsammans med Sofia och Anna från grannstallet. 
Jag var där och tog kort på dem när de hoppade, så sjukt fin väder var det, sol och klart. Det blåste lite men det gör inte så mycket, inget alls faktiskt. 
Hästarna skötte sig bra och tyckte det var roligt.
 
 
//Matilda

Vardagen tuffar på

Hej, de var ett tag sedan!

Vardagen på Liori tuffar på, inget stort har hänt. I helgen passade jag gården och Albin höll mig sällskap. I fredags joggade jag Miranda, och lördag red vi ut upp till utkiken och igår red vi till stranden. Snön som kom sist jag bloggade när vi tolkade, den försvann dagen efter. Sen kom de lite snö igen som låg i ca en vecka men sen försvann den med, så här har vi bara barmark och mellan 1-5 plusgrader. De är ganska skönt kan jag tycka ändå, jag åkte till Åre v6 och där var de snö till knäna och då fick jag min snödos för denna vintern. Så nu får de gärna bli mer sol och ännu varmare så sommaren kommer igång, igår när vi red till stranden så fick hästarna såklart plaska i vattnet, dem älskar verkligen det, speciellt Jusette.

Vi såg även en person som flög någon sorts skärm, jag såg bara något rött från Lindas köksfönster på utkiken. När jag kollade lite noggrannare såg jag att de var en människa med en skärm som startade därifrån och sedan flög fram och tillbaka brevid berget. Jag såg inte vart han/hon landade sen men hästarna var väldigt nyfikna på den röda skärmen som flög på himlen. 

 

Jag hoppas att de ska hända nått spännande på gården snart, och tror det kommer göra det!
Sommarplaneringen börjar komma igång nu, och jag ska försöka blogga så ofta jag hinner. Men det är sista terminen i åk3 på gymnasiet för min del, massa plugg och det känns som upploppet har startat redan=massa mindre tid för häst och stall. 

Nog om mig detta är en blogg om StallLiori
/Matilda 
RSS 2.0