SNÖ!

Äntligen har vi fått snö här i Lysekil/Uddevalla! 
Idag skulle jag egentligen plugga hela dagen, men när solen lös ute och det var -4 grader och helt kristallklart väder så kunde jag inte hålla mig. Kastade mig i princip in i bilen och åkte till stallet. Där tog jag och broddade och fixade för att sedan tolka med Miranda, Albin fick åka bakom i pulkan. Miranda var hur pigg som helst och hon fick verkligen sträcka ut och springa av sig på fältet. Hon lugnade sig till och med 1 gram så hon kunde trava lugnt på slutet och inte bara vilja studsa och galoppera. 
Under tiden jag värmde upp tog Albin några bilder, solen gick tyvärr i moln lagom tills vi kom till fältet så himlen blev grå och det ser mulet ut. Synd men kul med vinterbilder i alla fall :)

//Matilda

Saknar sommaren!

Det är nu man saknar sommaren,värmen, ridlägrena och alla roliga människor som man träffar. Jag tycker att vi behöver lite mer sommar billder nu i mörkret! Och om några månader så har vi ett litet Corinn föl på gården! Ser så mycket fram emot detta och alla nya äventyr vi ska hitta på!
 
 
 
 
 
//Corre
  

Torsdag

Hej igår så hade vi våran ridlektion och de var väldigt pigga. Vi jobbade med galopp och trav bommar. Tyvärr råkade Izabella åka av under framridningen när Jusette tyckte att det var dags att busa men Izabella landade jätte snyggt och allt gick bra. Så det var bara att hoppa upp igen och nu blir det tårta nästa torsdag! Ninja var väldigt taggad och stark men gud va rolig hon har blivit att rida nu när hon är med på fler lektioner! 
Miranda och Jusette var också väldigt pigga. 
// Corre 

Onsdag

Haloj!
I Onsdags så var jag på stallet med Vendela, Ellen, Alva och Klara. Under våran stallis lektion så övade vi på att longera. Jag hade Anton, Vendela o Ellen hade Miranda och Klara o Alva hade Fortuna. Anton skötte sig jätte bra!   Det är så roligt att få arbeta med honom❤️ Miranda och Fortuna var väldigt pigga och glada.










//Corneli 


Inridning

Det blev ingen ridning i torsdags utan alla grupper hade teori.

På vår lektion tog vi ut Anton och pysslade med honom för att sedan lägga på sadel, hänga och tillslut fick Alva sitta på honom. Vi har ju jobbat förra vintern och lite med jämna mellanrum, med att hänga och sitta på honom så det var inte helt nytt. Han skötte sig superbra och tyckte inte det var så konstigt att vi ryckte i stiglädrena och klappade i sadeln, för att sendan hänga i stigbyglarna och över ryggen. 


När lektionen va slut och de andra åkt hem så hade Albin pillat med fyrhjulingen under tiden och fått den att starta och fungera, så då tog vi och provkörde och harvade banan så den blev fin, så skönt att kunna komma ut på kanterna . Banan blev riktigt fin och kommer bli ännu finare efter ännu mer harvning/sladdning och kratta kanter+hörn. 

/Matilda

Stallet idag

Idag bär det av till stallet, riktigt trist väder med snöblandat regn och storm. Vi får se om det bli någon ridning idag ifall det lugnar sig, eller i alla fall slutar regna. Det är enda nackdelen med att inte ha ridhus och när man bor på västkusten. Jag trodde jag skulle ha mer ont av att bara kunna rida i paddock eftersom jag innan red på ridskola med två ridhus+en gigantist paddock, men enda gången som man väljer att inte rida är när det regnar+blåser supermycket. Annars har jag ridit eller till och med haft hopplektion i enbart regn så man är blöt in på trosorna, eller i kraftig vind. Men den kombon är inte rolig. 
Visst när ridbanan fryser och det inte finns någon snö så går det ju inte heller så bra att rida men vi försöker göra så att banan håller sig mjuk med "tö utan salt". 

Idag i alla fall så ska jag alldeles strax dra iväg. Sticker tidigare idag då Albin ska följa med och försöka få liv i fyrhjulingen. Förra veckan köpte jag nytt batteri+tändstift och bytte det, men mer kan jag inte göra för jag vet inte hur. 

//Matilda

Detta vädret hade man inte tackat nej till nu!
 

Tomt stall

Stallet känns nästan tomt nu när Acce har åkt till Ida igen, Bella har åkt på utbildning och fölen har åkt på vinterkollo till Skövde där en kompis till Linda har en ettåring som de ska få bo och leka med.

Det händer inte så jättemycket på gården just nu, mer än att lektionerna tuffar på som vanligt. Jag håller på att försöka laga fyrhjulingen så vi kan få riktigt fin ordning på banan igen. Sen så ska vi rensa igenom sadelkammaren och sälja sadlar+träns+en massa annat som vi inte använder, så att vi kan köpa in nya saker som behövs. 
Kan ju ordna en bloppis här när vi rensat igenom allt. 

Här kommer lite bilder som jag tagit de senaste gångerna jag har varit i stallet. 

 
//Matilda
 
RSS 2.0