Fullt upp!!

Japp, idag har det varit fullt upp x100. Vi har i princip inte hunnit med våra egna hästar. Alla har ju fått sin dagliga översyn och de som behöver har fått mat :).Denna dagen har bara rusat iväg. Jag tog bussen till Linda för min moped stog kvar där. Så Linda hämtade mig vid bokenäs skola och så åkte vi till stall Dunderbacke, där hovisen precis anlänt. 12 hästar skulle verkas och det tog en väldig tid! Sista hästen var nog klar vid 7 på kvällen. .Men vi har inte varit där hela dagen. Vi har åkt skytteltrafik mellan Hafsten och Dunderbacke för att även ta in Anton och Maja som skulle få sina hovar kollade av BÄSTA HovslagarAnna, för att verka Anton och sko Maja :). .Vi hann även med att luncha på skinkschnitsel och pulvermos och lite kaffe med gofika. .Vad har vi mer gjort... eller kanske inte gjort. Vi hann inte springträna och hann inte heller packa upp transporten eller städa sadelkammaren. Min lektion ska vi ta på lördag istället och eller kanske på söndag . På söndag bär det ju iväg på utställning/visning oxå för Fortuna och Bianca. ..Men här kommer i alla fall lite bilder från dagen :) ..Maja ..Anton

För mycket grejer

Hejsan! 

Jag kör en liten mobilbloggning nu, så var beredda på stavfel. Jag skriver som en kratta på mobilen...I alla fall, idag var jag först på Lysekil och kollade på ponnytävlingarna där, körde till Linda vid 1. Då var de full rulle hela tiden! Packa ALLA saker som var kvar på gamla gården och lasta in i trailern. Sen åkte vi till hafsten vid tre typ. Där var det KAOS!!!! i sadelkammaren... sååå jag o Isabella började röja lite, vi fick väl lite bättre ordning men vi har fortfarande hela trailern att packa ur. Kul jobb för mig imorgon då med andra ord.
Men imorgon ska jag först till Pernillas gård, Stall Dunderbacke för o hjälpa Linda. Alla Pernillas hästar ska verkas o Linda jobbar. Tur att hon har mig ;)
Sen ska vi försöka hinna med o rida och springträna Bianca och Fortuna som ska på utställning till helgen! :)

Lägger upp lite bilder från idag Bertil biltaks katt





Kaos japp!!

Men lite bättre vart det tillslut :) 






KRAM MATILDA
 

Dagen

 Morning !
Som jag sa igår så red ju jag, Isabella Hanna och Ellen. Hanna och Ellen ville rida i skogen så Hannas mamma följde med dom ut i skogen medans jag och Isabella red på banan, efter ett tag kom även Hanna och Ellen också in på banan.
Det gick bra för oss alla, vi klickade även lite kort som ni får se här nere.

Hanna och ellen med hästarna Carla och smilla.

Hanna och Carla.

I bakgrunden ser ni Ellen och smilla och framför är det Isabella och jusette.




Isabella och jusette!




Jag Linn och Minus.



Efter vi hade ridit hade Linda och Co. Gjort mat till allihopa, köttfärssås och spaghetti. Det satt inte fel efter ridningen kan jag säga, gött va det också!
Vi var ca 10 styckna som satt och åt i Lindas kök, trångt! 
Det var ju bland annat jag,Isabella,Hanna,Ellen,min pappa, Helena,Linda,Lindas mamma,Håkan, osv osv.
Det var ett helt gäng ! 
Efter maten mockade vi lite och fixade, och sen började en efter en började åka hem..

Så det har vart en trevlig dag! 



Linda och Fortuna !






Ut på tur !

Jajjemän, nu efter lite packning och skräp åkning och efter lite fika så är det nu dags för ridtur på banan i det halv kyliga vädret, känns att vintern sakta men säkert smyger sig fram!
Jag(Linn) rider minus.


Hanna har Carla.





Eller rider Smilla!



och tillsist, Isabella och jusette :)


Köra skräp !

Hej allihopa! 
Idag kom jag Linn hit till kusten igen från lilla Arvika där jag bor.
Jag och pappa åkte till Linda och kollade hur det blev i hennes nya hus, även fast inte allt är klart så blir det jätte mysigt !
Imorgon ska ett gäng köra de sista sakerna från gamla stallet till de nya stallet och så ska vi även åka till tippen och slänga massa skräp så blir det lite mindre på nya gården ! ;)

Så bilder kommer !





Matilda hoppträning bilder








 
Sista språnget :)
 
 
 

Hoppning

Hejsan!
Matilda här.

Kameran åker med till stallet varje dag, och idag var det hoppning på schemat för mig :)

Gick bara en halvtimme i skolan idag, för jag hade redan gjort det som skulle göras i skolan och då fick jag gå hem :)) duktig ja e :))
Så jag cyklade hem åkte och tankade moppen och hann med 10 färjan till Linda.  Väl framme tog jag och körde runt med fyrhjulingen och samlade ihop aggregat, slang, hinderskållor och lite andra saker som var Lindas och låg utspridda i hagar och vid ridbanan (gamla stallet). Sedan efter ett tag kom Kerstin, Lindas mamma som hade vart nere med ett flyttlass på hafsten till Lindas hus. Jag satte igång och gjorde lite käk klyftpotatis och stekt fläskkött :) Linda kom hem från jobbet vid 13.30 och då åt vi och sen packade vi ihop ännu ett flyttlass och körde ner till Hafsten. 
 Men när vi skulle bära in soffan så var den lite för stor för dörren och den kom inte in...... vi försökte vända och vrida men utan framgång. Jag gick och bytte om till ridkläder och tog in o började fixa i ordning Miranda för min lektion. Gick sedan bort till paddocken, byggde fram och började värma upp. När jag ridit fram i ca 20 min hade Linda fortfarande inte kommit, så jag skrittade bort till huset och då var soffpatrullen där. Helena Kampf och Ingvar, de hade fått lyfta av ett köksfönster och skruva av benen på soffan, det var ca 3 cm tillgodo men in kom soffan i alla fall :)

Mianda på gången


SOFFPATRULLEN! Helena, Ingvar och trevlig granne :) (även jag o Miranda i bakgrunden)


LINDAAA i sitt fina söta nya hus :)


Soffpatrullen!



och soffan är INNE!!


Stallet


Gårdsplanen


Hanna Kampf :)


Min skitsmarta vattenbaljefyrhjuling :)


Bensin elverk, tungt som as!
 

Då kunde Linda äntligen följa med bort till paddocken och ha lektion, Miranda var superdupermegaskitpigg och tvekade inte på något, hoppade allt med spetsade öron och riktigt driv framåt. Jag hoppade Tyras övningar som är bra för ryttarens balans och hästens självförtroende, att den ska klara det själv och ryttaren ska inte störa så mycket.  Det var riktigt bra för både mig och Miranda, för Miranda kan ibland bli osäker när hindren blir uppåt 90 cm och jag behöver träna bålstabilitet, balans och sits. I slutet hoppade vi 85 cm och det kändes inte högre än 50, det fanns ingen uns av tvekan hos Miranda, hon hade nog hoppat 1 m oxå om vi höjde. :) 

 Linda tog en massa bilder med min kamera, jag har inte hunnit rensa och redigera något så jag lägger upp fler bilder imorgon. Men bjuder ändå på några som är helt original :) haha







När jag ridit klart och släppt Miranda i hagen, avspolad med gosigt täcke så var kl ca 18.45. Då körde vi hemmåt till Linda. Hemma hos Linda stog min fina moppe som jag hoppade upp på och tog 19.40 färjan hem igen.

 

Mer bilder från ponnyridingen

Här kommer några fler bilder ifrån ponnyridningen på gröna gårdar igår!

Idag är det barnkalas på gården, Linda är själv tror jag för ingen storstallis kunde hjälpa till idag (om inte Corre kunde ändå).

Så eftersom ingen är där idag får nog Linda blogga ikväll. :) Vi får sen om hon gör det ;)

Här kommer i alla fall bilderna.









 






























 
 
Det var bara jag (Matilda) och Izabella som var på gröna gårdar, men det var barn som ville testa och leda hästarna istället för att rida och då fick dem göra det. Dock fick de inte leda när det satt någon på.
 
Kram-Matilda

Fullt upp hela dagen:)

HejsanI dag har vi haft fullt upp i stallet. Vi hade ridlekis på stallet i dag( som vi har varannan lördag) och så hade vi även ponnyridning på Gröna gårdar. Linda, Cornelia och massa mini stallis var på stallet och hade ridlekis. Medans jag(Izabella) och Matilda var på Gröna gårdar och hade ponnyridning. På ponnyridningen hade vi med oss Jusette och Niklas.
Niklas
 
Jusette
 
Vid ca 4 så kom Linda och hämta oss. Så då åkte vi hem till stallet och släppte ut Jusette och Niklas och alla hästar som hade gått med på ridlekis. Sen så tog vi in Ninja och Miranda och gjorde i ordning dom. Så red jag och Matilda ut medans Linda åkte i väg för att handla. Jag red Ninja och Matilda red Miranda. Sen när vi kom till stallet så gjorde vi i ordning hästarna och släppte ut dom. Sen så åkte vi hem. Jag har tyvärr inga bilder på Miranda eller Ninja just nu. Ponnyridningen, ridlekis och uteriten gick bra./Izabella

Fredag med träning

Hejsan!!!
 
Idag var det träning på Rotan gård. Linda skulle träna för Marianne Höglind Björk, en spuper duktig tränare, Linda red Fortuna och det gick riktigt bra för dem stundvis. De kommer på mer och mer hur dem ska få Fortuna med på noterna, hon kan vara riktigt grining ibland....
 Jag red Miranda själv då, under tiden som Linda tränade. Det gick inte så bra i början för jag red i hoppsadeln, hon var mest springig och stissig. Men när Linda ridit klart så bytte vi till dressyrsadeln och då fick jag till en riktigt bra galoppfattning i varje varv och hon blev mycket lugnare och vilade på stegen mer, efter det nöjde jag mig.

Då var det turbofart till stallet slänga in hästarna i hagen och sen turbofart hem, för Linda skulle på After Work. Jag åkte tillbaka till Hafsten vid 19,00 och satte på Miranda, Minus, Mirre och Carla täcken för natten. Det är dem som är mest frussna, och de är ju inte mer än 4 grader på natten nu... De fick även sitt kraftfoder.

Jag passade även på att ta lite kort, det var fullmåne så det blev sjukt fina bilder. Linda har flyttat till ett sånt vackert och underbart ställe så det är inte klokt. Det är rena rama drömstället, med stora ängar som man får rida på, stubbåkrar, en fin stor paddock, havet 100m från stallet och otroliga skogsstigar, klätterbackar och ja ALLT!! (det ända som går men man inte får klaga på men man skulle kunna önska tak över ridbanan och en lite större sadelkammare) Jag tror egentligen inte att de andra stallisarna har speciellt ont av att det inte finns ridhus och så, det är väl bara jag som är bortskämd och alltid har haft två ridhus + en gigantisk stor paddock. Jag måste vänja mig vid att man inte alltid kan ha lyx lyx. :)

Bjuder på lite bilder från nu ikväll :)


























Det är ite olika ljus på bilderna och det beror ju på att jag ville ha med hästarna på vissa bilder och det fina ljuset med månen och bara siluetter av hästarna på andra. Jag fix mixa lite med inställningarna för jag är inte jättehaj på dem ännu, men det tar sig :))

Nä nu ska jag fortsätta kolla på idol och fredagsmysa med mig själv.
 
Kramar Matilda!

Izabella

Hej
Jag tänkte berätta lite om mig. Jag heter Izabella och är 13 år. Jag började rida hösten 2010. Då började jag rida hos Linda och jag har ridit där sen dess. Min favorit häst i stallet är Jusette.

Idag var det första vanliga ridskole dagen

I dag var det första dagen på den vanliga ridskolan. Det var ett äventyr att bara ta oss till stallet...
Jag ( Corre ) och ett gängministallisar skulle åka en ny buss för att se hur nära stallet vi kunde komma. När vi kom fram till stallet så käkade vi mellanmål och tog in hästarna som skulle

https ridas inför lektionerna. När första gruppen skulle rida så blev korna som går i hagen utmed ridbanans långsida väldigt nyfikna. Vissa av hästar tykte inte alls om korna medans några inte brydde sig. Det blev en väldigt lyckad dag.



Tisdag med mycket regn!

Det har regnat nästan hela dagen. När jag kom till stallet med bussen i dag så va Linda så snäll att hon hämtade mig vid vägen så jag slapp gå hela vägen ner. När vi kom till stallet så fixade vi i ordning för att ta in alla hästarna. Nu när vi håller på med att flytta alla saker så hade vi inte fått med oss regntecken så hästarna va väldigt blöta när dom kom in. Jag skulle rida igen med Therese men när vi tittade ut så såg det utsom om någon hade satt på en gigantisk dusch överallt. Så vi tyckte att det fick bli fri teori.

Therese pysslade med Bianca och jag provade ut en maratonsele till Jusette. Under tiden som vi gjorde det så va Linda på gamla stallet och hämtade regn tecken till alla. När hon kom tillbaka borstade vi av alla hästarna och la på dom tecken. Tiden går ju så snabbt nu så att när vi va klara i stallet så va

det redan mörkt.

//Fotografen




 

Bilder från hoppträningen 15/9-13

Bilderna vart inte så jättebra, många blev suddiga för vädret var grått och tråkigt, sen glömde jag ändra inställningarna oxå...

Fotograf för alla bilder JONAS FILANDER

Matilda och Mirre (Mirakel)



Linn och Minus


Mirre och Matilda



Linn och Minus






 

Matilda ridlektion-uteritt

Hejsan!


Nu kommer all bloggning på samma gång, bilderna från hoppningen igår kommer i ett annat inlägg.
 All bloggning kommer nog bli på kvällarna för på dagen finns det inget tid och denna bloggen handlar ju inte om vad vi har gjort i skolan, utan om vad som händer på Gård Liori Hafsten.

Idag (måndagar) i alla fall så rider jag (Matilda) lektion, jag sluter alltid 11.20 på måndagar så jag åkte hem till Linda och lagade mat, potatisgratäng m pannbiff. Linda blir alltid lika glad när jag lagar middag för då har hon mat till resten av veckan, och hon säger att hon inte kan laga mat själv... :)
 
Sedan så packade vi ihop lite grejer som vi skulle ha med till stallet bl.a. en sadel till Miranda, när vi kom fram testade vi sadeln och den låg toppen med en kil-padd under. Dock inte snyggaste sadeln men i alla fall bättre än o rida runt i dressyrsadeln hela tiden. Sen tog vi in alla 17 ponnyer, och stallade in dem så vi såg att det fungerade med boxplatserna och så, shettisarna står två och två, det är så gulligt och man hade lätt kunna få in två till för boxarna är verkligen jättestora.

 Efter det kom Hilde och Hovis- Anna, vi kollade i Lindas lägenhet, och Anna kollade på Anton och Maja som har hålväggar och slog fast Mirandas skor lite bättre. :) När Hilde åkte hem så sa Anna att hon måste få komma förbi någon dag och rida på en haflinger, men jag och Linda skulle ju rida ut och kolla vägarna då så vi sa att hon skulle rida med, och det gjorde hon på Jusette. Anna fick låna mina ridstövlar och en hjälm, sen red vi ut. Jag på Miranda, Linda på Fortuna och Anna på Jusette. Det tog ett tag innan vi hittde den rätta stigen som gick rakt upp på berget, bra klättring för hästarna. Vi red ett tag och följde röd stig, sen såg vi att det stog ridstig på en annan skylt så då följde vi den istället. Den ledde rakt ut på en stubbåker men stigen gick lite brevid i en skog med massa sly och grenar. Efter ett tag blev skogen så tight att vi gick ut på stubbåkern och galopperade till grusvägen på andra sidan. Vi hade ingen aning om vart vi va, men följde stigen och när vi kom ner till en större väg såg vi att vi hade ridit ända till infarten till Hafsten vid stora vägen.... Så då fick vi följa asfalten tills vi kom tillbaka, och det var otroligt fint med regnbåge och allt så det knäpptes några mobilbilder.

Stallet i bakgrunden








Bångstyrig Fortuna



























Mitt skratt asså....


Och som ni sett på bilderna så tog vi och badade fötterna på hästarna i havet efteråt, det var supermysigt och Miranda började skvätta med frambenet och då fick jag värsta asgarvet som syns på bilderna... ;)

När vi badat är det en STOR äng på vägen tillbaka till stallet och den galopperade vi över, hästarna fick riktigt sträcka ut och Miranda som vart pigg hela turen blev omöjligt ännu piggare när vi skulle skritta av då :))
Sen slängde vi in hästarna i boxarna och gav dem mat, släppte ut alla ponnysar igen. Sen fick vi åka hem snabbt till Linda så jag kunde slänga mig på moppen för att hinna med färjan hem. 


Nu ska jag sova ni får hoppbilderna till morgonen :))


Godnatt-Matilda





..

Hopp träning

Hejsan allihopa, vi släppte ju bomben igår att vi hade en blogg och att det skulle handla om vardagen på stall liori osv och det va sjukt många som gick in och kollade och hur kul är inte det?! :D   Men iallafall igår så sov ju jag , Matilda och Isabella över hos Linda medans Linda inte va hemma och då hade vi lite film mys osv, vilket va kul!   Och sen nästa morgon blev vi upp plockade av snälla Helena som körde oss till Hafsten där vi skulle hoppträna!    Så vi åkte dit och tog in hästarna, byggde bana och gjorde oss klara för att rida lektion för Linda !    Det var Jag , Isabella, Matilda , Maja och Hanna som hoppade och de började med att Jusette blev lite pigg och bockade när vi skrittade fram så Isabella åkte av, men de gick bra upp  igen och sen gick allt frid frid och fröjd tills Hanna som red Carla ramlade av efter hindret då Carla bockade, men hårdingar som vi är så upp igen och tog om det, och det gick galant, så då va det bortglömt :)   Maja hade sin egna ponny och det gick super för henne, det gick bra för Isabella på Jusette också!   Och när Matilda sedan skulle hoppa Mirakel så gick det jätte bra ända tills hon skulle hoppa hela banan då Mirakel snubblar i landningen efter hindret och är såååå nära på att gå omkull efter men klarade sig på nåt vis komma upp på ben igen och när han väl va uppe på benen så skjuter han vääärldens bocksprång rakt upp i luften men Matilda landar i sadeln dock i obalans och så kommer staketet, då viker Mirakel av åt höger och Matilda fortsätter rakt fram, hon fick sig nog en god tugga i sanden, men hon ställde sig upp skrattandes så de gjorde nog inge värre ont, upp igen och ta om hindret och det gick bra :)   Och för mig och minus så gick det jätte bra! Så vi är nöjda även fast det kanske blev lite för äventyrligt , och lite för regnigt ;)   Ni får lite smak prov här, mer bilder kommer när vi fått in dom på datorn :)




längst upp här ser ni mig (linn) och hästen minus.

Här är är Matilda och hästen Mirakel.


// Linn !

Namnskyltar

Nu har jag suttit sedan 19,00 med namnskyltar till alla hästar... Nu är alla klara med namn, födelseår, stam, ägare och så. BARA bilderna kvar....




Kram-Matilda

Myskväll


Nu har jag , Isabella och Matilda och Linda vart på Rotan och köpt godis och annat gött eftersom de är lördag idaaag, så nu sitter vi hemma hos Linda och bloggar grejar med bilder och bara tar de chill, och sen blir det film, har ni tips på film så kan ni ju kommentera det ! :)


Bilder 3/3

   
Fiddeli är och tankar på statoil :)
.
.
Bensinpåfyllning
.
.
Minus (vit, Mirakels mamma) Mirakel (grå)
.
.
Fiddeli (vit) Maja (fux)
 .
 .
Minus och Mirakel

Bilder 2/3

  Några av hästarna. Niklas (närmast)
.
.
Corres space :) (LITE...... överfull sadelkammare)
.
.
Hagsläpp. Miranda och Matilda (brun häst, vinröd kofta), Mirakel (grå ponny), Minus (vit ponny, Mirres mamma)
.
.
Gårdsbild. Runda nr 1

Bilder 1/3

Kaos på gården 4 transporter och en släpkärra
.
.
Ninja och Therese. Jusette och Isabella
   
.
.
Osborn (vit ponny närmast), Anton (haflinger), Prins Miramis (svart ponny), Niklas (svettfux) Pontus (vit ponny längst bort)
.
.
.
Linda och Anton, Linn i bakgrunden

Flyttlass 1 av ca 3 miljoner

Hej!!
 
Nu är alla hästar flyttade och installerade på stallet i Hafsten, och det är där vi kommer blogga om vad som händer på gården.
Efter 5 års boende på bokenäs högstale så har nu alla hästar flyttat och snart flyttar Linda m diverse djur (katter, hund, kaniner och höns) oxå till nya gården på Hafsten.
 
På Hafsten kommer det bli mycket bättre och verksamheten kommer ha massa möjligheter att utökas. Stallet har 13 stora boxar en spolspilta med varmvatten, en rundkorall och en paddock som är 20x60m lång vilket är nästan dubbelt så stort som den vi hade här på gamla gården. Vi har 100m till havet där vi har en stor strand som vi får rida på och bada med hästarna, mittemot havet finns det en stor skog där det finns en väldig masssa olika ridvägar som man kan vara ute på i flera timmar. Det är även mycket bättre, större och fler hagar med bättre bete, och vi slipper bära stora tunga vattenhinkar och laga slangar stup i kvarten då det finns vattenkoppar i alla hagar. Självklart har vi även vattenbaljor oxå i hagarna nu i början då hästarna inte är vana vid vattenkoppar och så vi ser att allt fungerar.

Det enda som går att klaga på är väl att alla Lindas saker inte får plats i sadelkammaren, men det ska vi göra något åt, vi ska nämligen ha en bloppis och även lägga ut annonser på facebook, blocket, och även ha en gårdsloppis på höstlovet (vecka.44) så håll ögon och öron öppna. Lite av det som kommer säljas är väl: sadlar, två boxar, en husvagn, schabrak och vojlockar, kanske någon sulky, träns, täcken och lite andra diverse saker. Det kommer vara bra priser och fräsha grejer.
 
Tyvärr kan vi inte lägga in några bilder nu, för vi har inga sladdar till mobilerna, men det fixar vi i ett annat inlägg.
 
KRAMAR 
från
Linn, Isabella och Matilda

RSS 2.0