25 Juni

Idag har vi haft ridlägeravslutning, kollat tänderna på alla hästar och hämtat mer hö. 

Känns som en dag då man inte hann med nått men ändå har vi hållt igång hela dagen. Började ju med ridläger, först en lektion på banan och sen en fikauteritt till stranden längst ut på udden. Hästarna fick vara bundna i träden medans vi käkade tårta, och de har de vart en gång innan. Men sen har vi ju Carla som är en riktig utbrytarkung. Hon tog sig först loss en gång men då hörde vi de och kunde gå och snyta fast henne igen. Hon drar sig ur grimman på något knepigt vis... Men sen då så tajtade vi till grimman supermycket men ändå 15 min senare när Hanna kollar om allt är lugnt så är Carla borta... 
Då har hon sprungit till övre delen av hagarna, men står lugnt och käkar gräs. Vi försöker fånga henne och mota upp henne mot hagen som stranden ligger i så hon i alla fall är inom staket. Men hon drar förbi mig och Hanna och springer ut på vägen och tillbaka till stallet. Men där är som tur va Madde och kunde stänga in henne i en box!

Sen gick vi tillbaka till stranden och hjälpte till med alla saker sm skulle tillbaka, och precis när alla kommit in i stallet så börjar ösregn med inslag av hagel och så började de åska också. 
Linda drar iväg till jobbet sen när alla fått sina diplom och hängt in alla saker. Då är jag Isablella och Hanna kvar i stallet och vi tar in resten för de skulle kollas tänder senare. 
Och när alla som ska kollas är inne så går vi in och käkar, och väntar på att det ska sluta regna. Det gör det efter ca en timme och då drar vi ut på en uteritt till stranden på Havstensberget. Där plaskar vi lite med dem innan vi skyndar oss tillbaka för att möta upp veterinären och Linda. 


Veterinären kollar allas tänder och det var bara några som fick lite snabb raspning och två som hade vargtänder som ska tas bort, Osborn ska vi också åka in med när vintern närmar sig för att jämna till i hans mun. Det var ingen som var akut altså och alla andra var superfina i munnen!

När det var klart så lagade vi mat och sen drog jag Linda och Anna iväg för att hämta hö. 
Sen efter det satt jag och Linda i telefonmöte i en timme, och nu har vi vart ute på kvällsronden, kollat hästarna och vattnat dem. 


//Matilda


Kommentarer
Stockholmsjenna.se - En del utav HorseSpot

Vilka härliga bilder :)

Svar: Tack så mycket, det blir jag glad av att höra!! :D /Matilda
Stall Liori

2014-06-27 @ 16:16:57
URL: http://stockholmsjenna.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0