Lördag 12/4 och Visningsdag

Lördag morgon stog väckarklockan på 05,45. Frukosten var bokad till kl 07.00 och vi skulle vara i stallet på Axevalla vid 07.30. 
Vi blev lite sena till stallet men det gick bra endå. Ida hade vart där uppe tidigare och morgonfodrat våra hästar. 

Kl 08 så mötte jag upp Elin Dahlström (blogg: http://livetsomelin.se/) som skulle lämna vår tillökning till stallet, Corinn!
 Corinn är ett haflingersto född 2009 och är 148 cm i mkh. Det kommer ett eget inlägg om henne senare!
Linda hade fixat så vi fick låna en box till Corinn av Bo Hellkvist. Bo är en travtränare och travkusk som har ett travstall på Axevalla och Linda har jobbat för honom förr.

Sedan rullade dagen på i ett rasande tempo, först var Liz. Steinfries bruksprov som gick superbra. Han fick 8 or rakt igenom, och därmed dagens högst bedömda ridprov!!

Efter det var det veterinärbesiktning av alla hästar vi hade med oss efter varann. 

Näst i programmet var det visning för hand av Wix. Det gick superbra och han fick 77998=40 poäng, som han även fick förra året. Dock var inte raden densamma men det var i alla fall samma poäng. 
Han var jättesnäll att visa för hand, l
yssnade bra framåt och tillbaka. 
 Jag tyckte det var jättekul att visa och det vill jag göra fler gånger!

Direkt efter Wix så var det Liz. Steinfries och Acilliano BE som skulle visas. Ida visade Steinfries och Linda visade Acce. 
Liz.Steinfries fick 99779=41p och det var kanske inte riktigt vad vi förväntat oss. En 7:a på skritten, som är hans bästa gångart och som han tidigare har fått 9,5 på i Tyskland. De kunde inte heller godkänna honom helt för de behövde röntgenplåtar på hans bakknä som ett sto har sparkat honom på under betäckning....
Men han gjorde i alla fall dagens högst bedömda ridprov och det var vi jätteglada för!!!
Linda gillade Steinfries massor, han var mycket trevlig i all hantering och i ridningen, sen är han riktigt snygg och har superfina gångarter!!! 
Ida Wöllecke har gjort ett superjobb som har lyckats leasa honom till Sverige!!!

Acilliano BE fick bättre poäng på exteriören, det gick helt fantastiskt bra, Linda fick kämpa för att kunna visa honom från sin bästa sida, för han var uppjagad och brötig över alla hingstar som var på plats. Han som annars alltid är så lätthanterlig och genomsnäll. Resultatraden blev 109888=43 poäng! Den första haflingerhingsten i Sverige med en 10:a på typen och den högst avelsvärderade hingsten tillsammans med Wilco 26. 
 Sen gick bruksprovet sämre, han ville inte stå stilla och gjorde inte sitt bästa för att samarbeta.Han hade svårt att lugna ner sig men fick 77687 och en 8 på galoppen. Så godkänd blev han i alla fall.

När vi åkte ifrån Axevalla så hade vi en hingst med högst bedömda ridprov och en med högst bedömda exteriör!!!
Inte dåligt!!
Dessutom hade vi med oss vår nya fina haflinger som ska få Liz.Steinfries som pojkvän, och förhoppningsvis ett fint föl nästa år.

Vi åkte hem till Ida efter allt var klart på Axevalla för att lämna Corinn och övernatta. 
Väl nere så bjöd de på supergod middag och sen kom Karin som också övernattade hos Ida. 


De tre översta bilderna har jag lånat av Maja Erlandsson som har tagit bilderna (http://wildpieces.blogg.se/)
 





//Matilda
 


Kommentarer
Annelie Antonsson

STORT grattis till er alla!! Bra jobbar :=

2014-04-17 @ 16:22:59


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0