Dagen, 28/10

Hejsan!

Idag har det varit en blöt dag, som igår... Och förrgår…

Men inatt så sov jag och Matilda över hos Linda, och även Filip och hans pappa och bror(som ska va här tills på onsdag), så jag och Matilda snodde Lindas dubbelsäng medans hon fick sova i tältsängen, men hon tyckte det va jäääääätte *host* skönt så hon ska även sova där inatt, eftersom jag och Matilda stannar en natt till.

 





Men dagen idag började med att vi vaknade vid ungefär 8, för då skulle Linda iväg till jobbet.

Så när hon åkte så gick jag, Matilda och Filip ut till stallet för att ta ut alla hästarna till hagarna, förutom Miranda och Carla, Maja och Jusette.

Efter vi gjort det så gick vi in och käkade frukost och bytte om till ridkläder för därefter skulle vi rida!

Matilda på Miranda, Jag (Linn) på Carla, Filip på Jusette och Hanna som kom efter frukosten på hästen Maja. Vi red ut på en uteritt, vilket ledde oss till ett fält där vi inte kunde ta oss någon vart. Vi red efter vägen förbi Hafsten och fortsatte en bit för att sedan svänga in på en grusväg, där red vi upp för värsta branta långa backen, när vi väl kämpat oss upp för den så kom vi till ett stort fält så vi tänkte att vi kunde fortsätta att rida igenom den men det gick inte för det var ett staket längre bort så vi stannade och red runt lite på fältet. Jag galopperade mest med Carla för att få bort hennes över energi, vilket behövs för hon är så sjukt pigg.

Filip och Jusette och Hanna och Maja travade runt där och upp och ner osv medans Matilda och Miranda galopperade lite överallt.
Sedan fick vi ju vända och gå samma väg hem igen eftersom det var ett staket i vägen så vi fortsatte samma väg hem.

 

Jag och Carla :)






Hanna och Maja.





Fina Carla!





Matilda och Miranda !


Från vänster är det jag och Carla, i mitten är det Hanna och Maja, och till höger är det Filip och Jusette.




Filip och Jusette.






Jag och Carla.




Hela turen kanske blev 7 kilometer eller något så det blev en bit, men det var mysigt.


Sen när vi kom tillbaka så släppte vi ut hästarna och tog in nya hästar, de nya hästarna var Carla, Bianca, Minus, Ninja och Anton. För då skulle vi ha kurs för Börje brostorp, han skulle ha träning om när man visar hästar för hand och hur man visar en häst på utställning och premering osv.

Men innan vi började träningen så kom linda hem från jobbet och då åt vi alla mat, köttfärssås och spaghetti, gott!

Och därefter började vi, Börje började med att prata om utställning och premering, och vad domarna kollar på när man är på utställning/premering, de kollar bland annat på hästarnas skritt, trav, kropp osv.  Och hur man kan förbereda sig för att åka iväg på något sånt. När vi hade pratat om det så fick vi även testa att visa hästarna i skritt, trav osv och då visade Börje oss hur vi skulle göra, så det var lärorikt.

 
 
 


Nu undrar vissa säkert, vad är premering!? Och vad är utställning!?

Och utställning är när man visar hästarna, alltså leder hästarna i skritt och trav, och då kollar domarna på hästens rörlighet, om den har bra steg, om den har bra ökning, minskning i stegen osv. Dom kollar också på huvud, bål, och ben med mera. Och detta bedömer dom efter hur hästarna ser ut för dagen!

Och premering är när domarna även kollar på hästens stam, och hur den kommer se ut typ nästa år, de kollar liksom inte på hur hästen ser ut för dagen, dom kollar på hur den kommer bli om några år, men de kollar ju såklart också på samma saker som på utställningen dvs stegen, gångarterna, huvudet, och allt det där.

Så det är skillnaden mellan utställning och premering.


 Efter den kursen var slut så tog vi ut de hästar som inte var mega blöta, och dom som var genom blöta fick stå inne med fleecetäcken.

Sedan mockade Matilda och Corre hela stallet, duktiga!!


Sen efter en hel dag med regn (nej det regnade faktist inte när vi red, för det började regna när vi kom tillbaka) så sitter vi nu inne i värmen och bloggar och kollar bilder medans Nisse(Filips pappa) lagar mat!



ni får ursäkta och ingnorera själva bilden, men texten den får ni inte ingnorera, håll med att den är sann!?


 


Kommentarer
helena

Tack för en fantastisk dag, stallisar Linda och Börje. Hanna var supernöjd med dagen! Ni är jättegoa.

Svar: Tack själva!
Stall Liori

2013-10-28 @ 21:51:12


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0